Τρόποι για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρόποι για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε



Μόνο μια νύχτα κακού ύπνου μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας το επόμενο πρωί, μειώνοντας την ενέργεια που ξοδεύετε έως και 20%. Σύμφωνα με μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition.ο κακός βραδινός ύπνος μπορεί να σας κάνει να αυξήσετε το βάρος σας.

Το να μην κοιμάστε καλά μπορεί επίσης να διαταράξει τις ορμόνες της πείνας σας, καθιστώντας σας πιο πιθανό να φάτε πρόχειρο φαγητό.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν 5,5 ώρες ή λιγότερες τη νύχτα έτρωγαν επιπλέον 385 θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν τουλάχιστον επτά ώρες.

«Η κατανάλωση υδατανθράκων το βράδυ οδηγεί σε μεταβολικά προβλήματα, επειδή το σώμα είναι πιο ανθεκτικό στην ινσουλίνη τη νύχτα», εξήγησε ο Aaron Cypess, MD, PhD.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα. Το οποίο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους και σε άλλες επιπλοκές, λέει ο Cypess.

Ευτυχώς, μπορείτε να αντιστρέψετε την πορεία σας και να χάσετε βάρος σας με καλή ξεκούραση χρησιμοποιώντας αυτά τα απλά βήματα.


Τρόποι για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε

Αποφύγετε να τρώτε μεγάλα γεύματα τη νύχτα και ακριβώς πριν τον ύπνο. Κατά τον βαθύ ύπνο, ο εγκέφαλός μας εκπέμπει αυξητική ορμόνη. Εάν τρώτε αργά το βράδυ, η αυξητική ορμόνη αποθηκεύει την τροφή στο σώμα σας ως λίπος αντί για καύσιμο.

Η κατανάλωση αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου θα κάνει το σώμα σας να μεταβολίσει το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Εμποδίζοντας σας να επιτύχετε την κατάσταση REM, οπού το σώμα καίει τις περισσότερες θερμίδες. Ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο είναι εντάξει, αλλά θυμηθείτε να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Η άσκηση ξυπνά το σώμα, καθιστώντας δύσκολο να πετύχουμε έναν καλό ύπνο. Προγραμματίστε τις ασκήσεις σας για το πρωί. Θα ξυπνήσει το σώμα σας και θα σας κρατήσει ενεργούς όλη την ημέρα. Αλλά εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να ασκηθείτε το πρωί, κάντε το λιγότερο, τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο.

Ο ύπνος σε ελαφρύ κρύο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της αποθήκευσης του λιπώδους ιστού που βοηθά στην καύση του λίπους. διατηρώντας μας ζεστούς.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Diabetes, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν σε δωμάτια με θερμοκρασία περίπου 19 βαθμούς έκαψαν 75 περισσότερες θερμίδες από εκείνους. που κοιμόντουσαν σε θερμότερα δωμάτια.

Ο ύπνος σε απόλυτο σκοτάδι βοηθά το σώμα σας να παράγει την ορμόνη μελατονίνη. η οποία όχι μόνο προκαλεί καλό ύπνο, αλλά επίσης βοηθά στην παραγωγή λιπώδους ιστού γεμάτο με μιτοχόνδρια που καίνε θερμίδες.