Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Έκκληση για αίμα λόγο επικίνδυνης μείωσης αποθεμάτων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Έκκληση για αίμα λόγο επικίνδυνης μείωσης αποθεμάτωνΈκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως τονίζει, «τα αποθέματά μας σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη αντιμετωπίζουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο να μεταγγίσουμε ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύετε κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση. Θα σας ζητήσουμε για μία ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του.

Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μήνυμα της Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου προς αιμοδότες και αιμοδότριες.

Τα οφέλη της αιμοδοσίας:
  • Θα βοηθήσετε να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων με μια μόνο αιμοδοσία.
  • Θα είστε σίγουροι ότι υπάρχει επάρκεια αίματος για εσάς, για την οικογένειά σας, τους φίλους σας και για όποιον συνάνθρωπό μας το χρειαστεί.
  • Η έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και λοιμώξεων, αφού κάθε φορά που δίνετε αίμα, υποβάλλεστε και σε μια σύντομη ιατρική εξέταση.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) αιμοδοσία μειώνει μακροπρόθεσμα τις πιθανότητες εκδηλώσεως χρόνιων παθήσεων, όπως καρδιοπάθεια, υπέρταση, ορισμένες μορφές καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα και εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Τέλος, σας δίνει την ευκαιρία να νιώσετε αυτοπραγμάτωση, αυτοεκτίμηση, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνική αναγνώριση, αίσθηση ατομικής και οικογενειακής προστασίας.
Το ωράριο αιμοληψιών είναι:
  • Καθημερινές από 08.30-14.00 και από 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής)
  • Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η Αιμοδοσία από 09.00-12.00.

Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο οι αιμοδότες και αιμοδότριες θα πρέπει να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού.

.