29 Μαΐου 1999: Η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την 1η λεωφορειοπειρατεία! Ξεκίνησε από το Σχολάρι
Στους δέκτες της καθήλωσε ολόκληρη την Ελλάδα η ιστορία του Φλαμούρ Πίσλι, του νεαρού Αλβανού που αναζήτησε τη δικαίωση και την αποκατάσταση της τιμής του μέσα από μια λεωφορειοπειρατεία που διέπραξε το 1999 σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κάτω Σχολάρι- Θεσσαλονίκη. Νεκρός ο δράστης και ένας εκ των ομήρων, ο 28χρονος Γιώργος Κουλούρης
Στις 29 Μαΐου του 1999, ο 25χρονος Φλαμούρ Πίσλι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε από το χωριό Κάτω Σχολάρι στη Θεσσαλονίκη.
Τουλάχιστον έτσι πίστευαν ο οδηγός και οι άλλοι 13 επιβάτες του λεωφορείου. Οι πόρτες έκλεισαν, το όχημα ξεκίνησε και ο νεαρός Αλβανός αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της επιβίβασής του. Οι αποσκευές του αποτελούνταν από δύο χειροβομβίδες και ένα Καλάσνικοφ.
Μέσα σε λίγα λεπτά, το λεωφορείο βρισκόταν υπό τον πλήρη έλεγχό του και ο Πίσλι έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Ο νέος προορισμός του λεωφορείου ήταν η Αλβανία, όπου ο λεωφορειοπειρατής πίστευε ότι θα δικαιωνόταν, θεωρώντας ότι είχε αδικηθεί από τις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ο 25χρονος υποστήριζε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας του εργοδότη του αδερφού του ο οποίος τον ενέπλεξε στην υπόθεση για να εκδικηθεί τον αδερφό του που το έσκασε με τη σύζυγό του την οποία άφησε και έγκυο.
Όρθιος με τη μαύρη φανέλα είναι ο 28χρονος Γιώργος
Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραφαν κάθε στιγμή των διαπραγματεύσεων σε κάθε στάση και ο Πίσλι φαινόταν πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί τους. Το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του προς την Αλβανία με τη συνοδεία της αστυνομίας.
Στις 10 το βράδυ, ο Πίσλι πέταξε από το παράθυρο την απασφαλισμένη χειροβομβίδα, η οποία όμως δεν εξερράγη ποτέ. Το επόμενο πρωί, λίγα χιλιόμετρα έξω από την περιοχή Ελμπασάν της Αλβανίας, το λεωφορείο αναγκάστηκε να σταματήσει, γιατί η αλβανική αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο με δύο νταλίκες.
Οι αρχές περικύκλωσαν το όχημα και ζήτησαν απ’ τον Πίσλι να παραδοθεί. Ο 25χρονος αρνήθηκε και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του λεωφορείου.
Μέσα στον πανικό, ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης επιχείρησε να διαφύγει. Άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου και ένας Αλβανός αστυνομικός, πιστεύοντας ότι ήταν ο Πίσλι, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Λίγα λεπτά αργότερα, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών και ο Φλαμούρ Πίσλι.
Στην Αλβανία, ο τύπος τον παρουσίασε σαν ήρωα για όσα υπέφερε από τους Έλληνες και αυτή τη στάση κράτησε και η κοινή γνώμη.