Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ταγαράδες, Βασιλικά και Νέα Ραιδεστό λόγω βραχυκυκλώματος σε πυλώνα της ΔΕΗ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ταγαράδες, Βασιλικά και Νέα Ραιδεστό λόγω βραχυκυκλώματος σε πυλώνα της ΔΕΗ


Προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν προκαλέσει σε τρεις Κοινότητες του δήμου Θέρμης οι ισχυροί άνεμοι που ξεκίνησαν από χθες αργά το απόγευμα και θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

 Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε σε πυλώνα της ΔΕΗ στην όγδοη οδό Ταγαράδων έπειτα από βραχυκύκλωμα που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, της Εθελοντικής Ομάδας Θέρμης και της ΕΜΑΚ που προχώρησαν σε κατάσβεση της φωτιάς, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έως αυτή την ώρα επιχειρεί την αποκατάσταση της βλάβης.

Η βλάβη στον πυλώνα της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις Κοινότητες Ταγαράδων, Νέας Ραιδεστού και σε τμήμα των Βασιλικών

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΕΔΔΗΕ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται περίπου στη μία το μεσημέρι.


Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης απευθύνει συστάσεις στους πολίτες για την προφύλαξη από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις:

• Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Μην διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.