Πάσχα και βεγγαλικά: Πώς να κρατήσετε ήρεμο τον σκύλο σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πάσχα και βεγγαλικά: Πώς να κρατήσετε ήρεμο τον σκύλο σας

 


Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και ειδικά το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, τα βεγγαλικά προκαλούν αναστάτωση στους τετράποδους μας φίλους, καθώς ο ξαφνικός θόρυβος τους αναστατώνει με αποτέλεσμα μάλιστα πολλές φορές κάποια σκυλιά να το σκάνε από το σπίτι τους έντρομα. 



Η φοβία αυτή ονομάζεται κροτοφοβία, εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το Πάσχα κορυφώνεται για αυτό εδώ θα βρείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε ήρεμο και ασφαλή τον σκύλο σας από τα βεγγαλικά.


1. Δημιουργία κατάλληλου χώρου


Καθώς ειδικά το Μεγάλο Σάββατο γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί, καλό είναι κατά τη διάρκεια του έντονου θορύβου να βάλετε τον σκύλο σας σε ένα ήσυχο δωμάτιο και να τον σκεπάσετε για να νιώθει προστατευμένος. 

Ποτέ μην αφήνετε τον σκύλο σας έξω στη βεράντα ή στον κήπο καθώς υπάρχει φόβος να το σκάσει, ή να δημιουργήσει πρόβλημα στον εαυτό του.


2. Εξοικείωστε τον με τους έντονους ήχους

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία έντονων ήχων, όπως από πυροτεχνήματα, από κεραυνούς και άλλους κρότους. 

Αρχίστε ένα διάστημα πριν το Πάσχα, να βάζετε τον σκύλο σας αρχικά να ακούει τους ήχους σε χαμηλή ένταση και σταδιακά μπορείτε να αυξάνετε την ένταση και τη διάρκεια. 

Έπειτα από κάθε φορά, να επιβραβεύστε τον με λιχουδιά, χάδια ή παιχνίδι.



3. Φερομόνες

Η φερομόνη είναι ουσία που παράγει η μητέρα τους όταν είναι κουτάβια, για να αισθάνονται πιο ασφαλή. 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν κολάρα, σπρέι και διάφορες συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα, οι οποίες έχουν φερομόνες και ηρεμούν τους σκύλους.

4. Λάδι κανναβιδιόλης


Έχει αποδειχτεί ότι το λάδι κανναβιδιόλης παίζει σημαντικό ρόλο κατά του άγχους και του φόβου. 

Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για την σωστή δόση του σκύλο σας και ΠΟΤΕ μην το χορηγήσετε μόνοι σας.


5. Εναλλακτικές πρακτικές


Μπορείτε να δοκιμάστε επίσης εναλλακτικές πρακτικές όπως το ρέικι, την αρωματοθεραπεία, τα ανθοϊάματα Bach, τις χειροπρακτικές, τις αμπούλες αντι-στρες κ.ά.


6. Συμπεριφορά

Εάν εκείνη τη μέρα είστε αγχωμένοι για το τι πρόκειται α συμβεί, είναι αναμενόμενο να το μεταδώσετε και στον σκύλο σας. 
Ηρεμήστε τον ή προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή.

Πολλοί θεωρούν ότι εάν χαϊδέψουμε τον σκύλο μας τη στιγμή που φοβάται, είναι σαν να τον επιβραβεύουμε, κάτι που όμως δεν ισχύει. 

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό, πού και πού, να αφήνουμε τα κατοικίδια μας να αντιμετωπίζουν τον φόβο τους μόνα τους, γιατί δεν θα μπορεί πάντα κάποιος να βρίσκεται κοντά τους.


mypet.gr