Πρώτη φορά στην παραλία με το μωρό: Τι θα χρειαστείτε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πρώτη φορά στην παραλία με το μωρό: Τι θα χρειαστείτε



Όλα όσα θα χρειαστείτε στην πρώτη σας εξόρμηση στην παραλία με το μικρό σας


Όταν παίρνετε το μωρό σας στην παραλία για πρώτη φορά, αυτό που πραγματικά θέλετε είναι αυτή η εμπειρία να είναι χαλαρωτική και ευχάριστη καθώς μοιράζεστε τον ήλιο και την άμμο μαζί.

Εάν το παιδί σας είναι ακόμα πολύ μικρό, είναι δύσκολο να αποφασίσετε αν είναι καλή ιδέα να το πάρετε, ειδικά επειδή σε αυτή την ηλικία το δέρμα του είναι εξαιρετικά λεπτό. Φυσικά, δεν απαγορεύεται να παίρνετε το μωρό σας κάτω των 6 μηνών στην παραλία. Ωστόσο, δεν συνιστάται.


Οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε μέχρι να γίνει τουλάχιστον 1ός έτους. Ο λόγος για αυτό είναι ότι είναι λιγότερο πιθανό να αφυδατωθούν και να καούν από τον ήλιο, μεταξύ άλλων.

Είναι πολύ πιο ασφαλές να τα πάρετε όταν έχουν ήδη αρχίσει να μπουσουλάνε. Αφενός, θα είναι ελεύθερα να εξερευνήσουν την άμμο κι αφετέρου το δέρμα τους δεν θα είναι τόσο ευάλωτο στις ακτίνες του ήλιου.

Δείτε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε πριν πάρετε για πρώτη φορά το μωρό σας την παραλία:



Το μωρό σας πρέπει πάντα να προστατεύεται από τον ήλιο

Φροντίστε το μωρό σας να προστατεύεται πάντα από τον ήλιο, κάτω από μια μεγάλη ομπρέλα. Σας συνιστούμε επίσης να τα ντύσετε με ελαφριά ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι.

Για τα μωρά, τα φυσικά φίλτρα όπως καπέλα, μπλουζάκια, ομπρέλες και μπαντάνες είναι τα πιο αποτελεσματικά αντικείμενα για την προστασία του ευαίσθητου δέρματός τους από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Κρατήστε το μωρό σας καλά ενυδατωμένο

Κάθε φορά που παίρνετε το μωρό σας στην παραλία θα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένο. Να έχετε πάντα πολύ μεταλλικό νερό μαζί σας, ώστε να μην αφυδατωθούν ποτέ σε κανένα σημείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο στην παραλία, χωρίς καμία ανησυχία.

Για να εξασφαλίσετε το δροσερό νερό και την τροφή που χρειάζεται, να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό φορητό ψυγείο ή σακούλα πάγου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να πάρετε μαζί σας μερικά φρούτα και άλλα υγιεινά τρόφιμα.


Φροντίστε το δέρμα του με προστατευτικές κρέμες

Ο ιδανικός τρόπος για να προστατέψετε το δέρμα του μωρού σας στην παραλία είναι να επιλέξετε μια αντηλιακή κρέμα με ειδική προστασία για μωρά. Θα πρέπει να έχει συντελεστή προστασίας πάνω από 30 και να είναι ανθεκτικό στο νερό.

Φροντίστε να απλώσετε την κρέμα σε όλο του το σώμα μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. Συνεχίστε να την εφαρμόζετε τακτικά, μετά από κάθε παιχνίδι στο νερό ή ανά 2 ώρες.

Tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι προστατευτικές αντηλιακές κρέμες δεν συνιστώνται σε μωρά κάτω των 6 μηνών. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες.

Αποφύγετε τις ακτίνες του ηλίου σε συγκεκριμένες ώρες

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν εκτίθεται στον ήλιο μεταξύ 12 και 4 το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή της ημέρας, οι ακτίνες του ήλιου είναι πολύ επιβλαβείς.

Οι καλύτερες ώρες για έκθεση στον ήλιο είναι οι πρώτες πρωινές ώρες και οι τελευταίες ώρες του απογεύματος (πριν τις 9 π.μ. και μετά τις 7 μ.μ.).

Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τη θερμοκρασία του σώματός του, καθώς τα μωρά δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους πολύ καλά κι έτσι κινδυνεύουν από ηλίαση χωρίς καν να το προσέξετε.

Χρησιμοποιήστε βρεφική πούδρα για να περιποιηθείτε το δέρμα του

Η πούδρα ταλκ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε γρήγορα τυχόν κολλημένη άμμο στο σώμα του μωρού σας. Χρησιμοποιώντας βρεφική πούδρα, δεν θα χρειαστεί να τρίψετε ή να βλάψετε το δέρμα του μωρού.

Να θυμάστε ότι το δέρμα του μικρού σας είναι πολύ ευαίσθητο. Κάτι τόσο απλό όσο η αφαίρεση της άμμου από το δέρμα τους μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.


Η πρώτη βουτιά του μωρού σας στη θάλασσα

Πριν το βάλετε για πρώτη φορά στη θάλασσα, αφήστε το να μείνει για λίγο στην ακτή για να χάσει κάθε φόβο που μπορεί να έχει και να συνηθίσει τα κύματα να περιτριγυρίζουν τα πόδια του.

Κρατήστε το σφιχτά στην αγκαλιά σας και αφήστε το να πλησιάσει λίγο λίγο το νερό, αλλά μόνο στην ακτή. Προσοχή στα κύματα γιατί μπορεί να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη! Αφήστε το μωρό σας να απολαύσει το παιχνίδι με το νερό και κινήστε το πέρα ​​δώθε στο ρυθμό των κυμάτων.

Για την πρώτη του βουτιά, αρκεί απλώς να έρθει σε επαφή με το νερό και να το αφήσει να κρυώσει τα πόδια του. Όσο περνάει ο καιρός, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο στο νερό σε περίπου 10 λεπτά, έχοντας όμως πάντα επίγνωση της θερμοκρασίας του σώματός του.

Η απόλαυση του μωρού σας είναι η προτεραιότητά σας

Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ κρύο. Εάν κάποια στιγμή το μωρό σας αρχίσει να κλαίει, είναι καλύτερο να μην επιμείνετε να μείνει στο νερό. Δοκιμάστε ξανά λίγο αργότερα ή μία άλλη μέρα.

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να είναι μια χαλαρωτική και διασκεδαστική εμπειρία, γι’ αυτό προσπαθήστε να το αποτρέψετε από το να φοβάται και να έχει άσχημες αναμνήσεις από την πρώτη του φορά στην παραλία.

Αν το κάνετε, τότε το πρώτο ταξίδι με το μωρό σας στην παραλία θα είναι πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία.

Vita.gr