Θέρμη: Είσαι άνεργος άνω των 18 ετών; Δες εδώ για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με επιδότηση 1.000€ - Στην Αγ.Παρασκευή τα μαθήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Είσαι άνεργος άνω των 18 ετών; Δες εδώ για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με επιδότηση 1.000€ - Στην Αγ.Παρασκευή τα μαθήματα


Νέο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους σε πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες.
 


 
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα με δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων, ξεκινάει από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) - πρώην ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο αναβάθμισης των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα έως 1.000€ στους λογαριασμούς τους, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος.


Δικαίωμα συμμετοχής

👉  Οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

👉  Ηλικία άνω των 18 ετών

👉  Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.


Διάρκεια του προγράμματος

H παρακολούθηση θα έχει διάρκεια έως 200 ώρες και θα οδηγεί σε πιστοποίηση. Το μεγαλύτερο της κομμάτι (70%) θα πραγματοποιηθεί εξ΄αποστάσεως, ενώ για τον Δήμο Θέρμης τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αγ.Παρασκευή.


Πώς θα πάρετε τα 1.000€

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης Γνώσεων& Δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του δικαιούμενου ποσού, αφαιρουμένων των απουσιών.

Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100%
του συνολικά δικαιούμενου ποσού.


Αίτηση στο φορέα κατάρτισης Success Cert

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Success Cert που επιμορφώνει εκατοντάδες ενήλικες κάθε χρόνο για μοριοδότηση στο Δημόσιο και στον ΑΣΕΠ, παρέχοντας Πιστοποιήσεις Αγγλικών, Ιταλικών και Υπολογιστών, συμμετέχει ως πάροχος Κατάρτισης στο Voucher για 80.000 ανέργους που παρέχει επίδομα έως 1000€.


Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (μόνο στοιχεία επικοινωνίας) 
για να ενημερωθείτε πρώτοι όταν θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις και να σας βοηθήσουμε στην διαδικασία της υποβολής.