Συνέντευξη Δημάρχου Θέρμης: Πως αντέδρασε ο δήμος στη πανδημία - Τι γίνεται με τα έργα στη πλατεία Παραμάνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνέντευξη Δημάρχου Θέρμης: Πως αντέδρασε ο δήμος στη πανδημία - Τι γίνεται με τα έργα στη πλατεία Παραμάνα


Καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή ''Διαφορετική Οπτική'' με τον Κώστα Παντελάτο, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος μίλησε για τα πολιτικά δρώμενα του δήμου, τα έργα, την πανδημία και τα μέτρα που έλαβε ο δήμος για τη διαχείρισή της. 
 
Για την πανδημία
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Δ.Θέρμης έχει κάνει πολύ σημαντική δουλεία, δημιουργώντας από τη πρώτη ώρα το κέντρο covid και προσαρμόζοντας όλη τη λειτουργία των κοινωνικών του υπηρεσιών κάτω από την αιγίδα αυτού του κέντρου. Δόθηκε έμφαση στον έλεγχο του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με τις ευπαθείς ομάδες και κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες και την υπηρεσία καθαριότητας. Όπως είπε "Τώρα ο κόσμος μας έχει ανάγκη".

Για τις καθυστερήσεις των έργων στο Δήμο
Στην ερώτηση εαν λόγω των συνθηκών υπάρχουν έργα που μένουν πίσω, ο κ.Παπαδόπουλος απάντησε ότι όντως μένουν έργα πίσω, όπως εξάλλου γίνεται και πανελλαδικά. Ομως αυτό δε γίνεται εξαιτίας αδυναμίας των υπηρεσιών του δήμου, αλλά έχει να κάνει με το σύνολο των υπηρεσιών που εμπλέκονται και τις διαχειριστικές αρχές, αφού το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι ενταγμένα σε προγράμματα.  Με την ευκαιρία, υπενθύμισε, την ένταξη σε ένα από τα προγράμματα αυτά, του μεγάλου παιδικού σταθμού στη Νέα Ραιδεστό με κόστος 5.860.000€

Υπάρχουν λοιπόν καθυστερήσεις, όμως αυτές οφείλονται όχι τόσο στις υπηρεσίες του δήμου όσο στην αδυναμία να ανταποκριθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υλοποίηση των έργων. Μάλιστα όπως είπε, ακόμη και εαν προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών εργάζεται από το σπίτι, όταν χρειάζεται να επιβλέψει ένα έργο, είναι όλοι εκεί παρόντες και έτσι δε καθυστερούμε.

Για τις θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων
Σε σχέση με την ένταξη στο πρόγραμμα για τις θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο κ.Παπαδόπουλος είπε ότι είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους δήμους και ενημέρωσε ότι είναι στα σχέδια του δήμου Θέρμης μέχρι τον Ιούνιο να ανανεωθεί όλος ο στόλος με προμήθεια 8 νέων απορριμματοφόρων, ένα εκ των οποίων ηλεκτρικό,  (ήδη έχει γίνει προμήθεια τεσσάρων) και επιπλέον ένα ηλεκτρικό όχημα "σκούπα", ηλεκτρικό όχημα για παιδιά ΑμεΑ, καθώς και ηλεκτρικό λεωφορείο.

Για τα έργα στη πλατεία Παραμάνα
Για τη πλατεία Παραμάνα είπε οτι οι εργασίες αποσκοπούν να σταματήσει η κακή εικόνα που παρουσιάζεται. Αν και απο τις ελάχιστες πλατείες με υπόγειο πάρκινγκ, αυτό δεν αξιοποιείται από τους οδηγούς. Η ανεξέλεγκτη στάθμευση στη πλατεία πρέπει να σταματήσει. Στα σχέδια του δήμου είναι η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αλλά και η δημιουργία ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης ώστε οι οδηγοί να υποχρεωθούν είτε να κατεβαίνουν στο πάρκινγκ είτε να απομακρύνονται από την πλατεία. Μετά το πέρας των εργασιών του εργολάβου, θα τοποθετηθούν πασαλάκια στα πεζοδρόμια ώστε να μη καταλαμβάνονται από οχήματα, θα τοποθετηθούν σημάνσεις και οι μετρητές της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Για την κυβερνητική πολιτική
 Γενικά για τον τρόπο της διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση, ο δήμαρχος Θέρμης είπε ότι, αν και η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα στη πρώτη φάση της πανδημίας, ενδεχομένως να καθυστέρησε τη δεύτερη φορά. Ομως υπάρχει μερίδιο ευθύνης από τους Πολίτες που ακόμη και όταν η κυβέρνηση έλαβε μέτρα, υπήρχαν κάποιοι που έψαχνα να να βρουν τρόπο να τα παραβιάσουν. Δεν είναι λοιπόν μόνο υπόθεση του κράτους αλλά και καθένα ξεχωριστά

Για τους οικονομικά πληγέντες της πανδημίας 
Για τους επαγγελματίες είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος έχει πληγεί και πρέπει να ελαφρύνουμε πρωτίστως τους εργαζόμενους και μετά τους επιχειρηματίες. Ο Δήμος έχει λάβει μια σειρά μέτρων προς αυτή τη κατεύθυνση και έτσι, οι επιχειρήσεις δε θα πληρώσουν δημοτικά τέλη για το διάστημα που ήταν κλειστές, ούτε το τέλος κατάληψης πεζοδρομίων για όλη τη χρονιά. Το σημαντικότερο δε, ήταν η ένταξη στη κατηγορία των μειωμένων τελών των τρίτεκνων ικανοποιώντας έτσι και ένα πάγιο αίτημά τους. Επίσης, μειώθηκαν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ενώ για τα προσφάτως δηλωθέντα με τον νέο νόμο υπόγεια, πάρκινγκ και στέγαστρα καθορίστηκε ένα συμβολικό μόνο τίμημα ενώ θα έπρεπε να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία με τα υπόλοιπα οικήματα.

Πέρα από τη γενικότερη μείωση, αλλάξαμε για τις μεγάλες επιχειρήσεις τους συντελεστές ώστε να πληρώνουν πολύ λιγότερα γιατί πρέπει να στηρίξουμε το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο δήμο μας κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατί η λειτουργία της επιχείρησης σημαίνει οικονομική δραστηριότητα και οικονομική δραστηριότητα σημαίνει θέσεις δουλειάς.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

THERMISnews.gr