Ν. Ραιδεστός: Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εντάχθηκε το έργο του παιδικού σταθμού - , 6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ν. Ραιδεστός: Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εντάχθηκε το έργο του παιδικού σταθμού - , 6 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός



//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
 
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού του δήμου Θέρμης στη Νέα Ραιδεστό, μετά την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το έργο εντάσσεται στον άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός” του προγράμματος, με προϋπολογισμό περίπου 6 εκατ. ευρώ. Έπειτα από αυτήν την απόφαση ο δήμος Θέρμης είναι έτοιμος να κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση δημοπράτηση του έργου. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσής του είναι περίπου δύο χρόνια.

Ο δήμος Θέρμης, ήδη από τον Μάρτιο του 2019 είχε καταθέσει πλήρη φάκελο για ένταξη του έργου και χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι”. Μετά την αλλαγή των σχεδιασμών από πλευράς υπουργείου και την εκπόνηση του νέου προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ο δήμος προώθησε την ένταξή του στο νέο πρόγραμμα, καθώς είχε πλήρη ωριμότητα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την αποδοχή του αιτήματος του δήμου για χρηματοδότηση του έργου.

Ο νέος παιδικός σταθμός θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο Νο 13 της Νέας Ραιδεστού, στην οδό Περικλέους, μεταξύ των οδών Θράκης και Μ. Αλεξάνδρου. Το κτίριο χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες που εξυπηρετούνται με ανεξάρτητες εισόδους. Θα περιλαμβάνει βρεφικό σταθμό ο οποίος θα λειτουργεί σε ένα ισόγειο επίπεδο, εμβαδού περίπου 800 τ.μ. και ένα νηπιακό σταθμό ο οποίος θα λειτουργεί σε τρία επίπεδα, συνολικού εμβαδού περίπου 3.500 τ.μ. Πέρα από τις αίθουσες, την τραπεζαρία, τις αίθουσες ύπνου (για τα βρέφη), το κτίριο περιλαμβάνει αμφιθέατρο χωρητικότητας 160 θέσεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εσωτερικό χώρο παιχνιδιού κ.ο.κ.

Ο δήμος Θέρμης λειτουργεί έξι παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι φιλοξενούν περισσότερα από 500 βρέφη και νήπια. Από τους σταθμούς αυτούς, οι τέσσερις είναι ιδιόκτητοι και οι δύο λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια, για τα οποία ο δήμος δαπανά ετησίως περίπου 110.000 σε μισθώματα. Σε αυτούς τους μισθωμένους παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται συνολικά περίπου 230 βρέφη και νήπια. Το νέο κτίριο του παιδικού σταθμού στη Νέα Ραιδεστό θα μπορεί να φιλοξενεί 45 βρέφη και 165 νήπια.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχο Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι “η κατασκευή του νέου παιδικού σταθμού στη Νέα Ραιδεστό είναι ένα αναγκαίο έργο το οποίο σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε με μεθοδικότητα και το σημερινό αποτέλεσμα, η έγκριση δηλαδή της χρηματοδότησής του από το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ μας δικαιώνει.

 Πέραν του ότι περισσότερα από διακόσια βρέφη και νήπια θα στεγαστούν σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, η κατασκευή του μας δίνει τη δυνατότητα να ανασχεδιάσουμε την κατανομή των βρεφών και νηπίων, ανάλογα με τον τόπο προέλευσής τους και τη χωροθέτηση των σταθμών που θα λειτουργούν. 

Επίσης, ο δήμος θα απαλλαγεί από ένα σημαντικό ποσό το οποίο δαπανά για μισθώματα και το οποίο θα μπορεί πλέον να το διαθέσει για άλλες κοινωνικές δράσεις”.