Η 1 ώρα δωρεάν στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ Θέρμης δε σώζει την τραγική κατάσταση στη πλατεία Παραμάνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η 1 ώρα δωρεάν στάθμευση στο δημοτικό πάρκινγκ Θέρμης δε σώζει την τραγική κατάσταση στη πλατεία Παραμάνα


Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου για επαναλειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ στη πλατεία Παραμάνα Θέρμης από σήμερα 8/11/2019 δίνοντας 1 ώρα δωρεάν στάθμευσης, θα θέλαμε να μεταφέρουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί.... έξω από αυτό.

 Μόλις την Κυριακή που μας πέρασε στο THERMISnews.gr δημοσιεύσαμε δύο περιστατικά (δείτε το άρθρο εδώ) στα οποία από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα -ανυποψίαστους πεζούς- εξαιτίας μποτιλιαρίσματος.

Το διπλοπαρκάρισμα σε σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση (ακόμη και ενός οχήματος) είναι σύνηθες φαινόμενο στη περίμετρο της πλατείας. 
Η συνήθεια πολλών οδηγών να προσπαθούν να παρκάρουν πάση θυσία μπροστά στο σημείο που θα επισκεφθούν, η κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών, ο αποδεκατισμός προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης αλλά κυρίως η έλλειψη Δημοτικής βούλησης για "να μη χαλάσουμε καρδιές" είχαν σαν αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη και άναρχη εικόνα που βλέπουμε καθημερινά.

Το πρόβλημα προφανώς και αναγνωρίζεται από τον Δήμο, μια που πολλές φορές στα διπλοπαρκαρισμένα βλέπουμε τέτοια υπηρεσιακά οχήματα, όπως αυτό στη φωτο....


Μεγάλες ουρές οχημάτων που πολλές φορές ξεκινούν από τη οδό Βενιζέλου, διαγράφουν τη μισή πλατεία και φτάνουν στη Β.Ταβάκη πριν το Δημαρχείο, είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Αρκεί ένα αστικό του ΟΑΣΘ και ένας ανεγκέφαλος που "άφησε το αυτοκίνητο για λίγο, να πεταχτεί να πάρει κάτι πράγματα από το διπλανό μαγαζί" και οι δρόμοι της Θέρμης θυμίζουν Τσιμισκή σε περίοδο εκπτώσεων!


Οσο για τα ...εντός του πάρκινγκ... οψόμεθα. 
Το ότι θα αρχίσει να επαναλειτουργεί δε πρέπει να σημαίνει μόνο οτι αυτοί που το χρησιμοποιούν θα αρχίσουν να πληρώνουν. Θα πρέπει να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των οχημάτων όσο και η αποφυγή σταθμεύσεων όπως αυτή της (πρόσφατης) φωτογραφίας...


Το THERMISnews.gr πρόκειται να επανέλθει στο θέμα των σταθμεύσεων με την ελπίδα να ΜΗΝ έχει παρόμοιο φωτογραφικό υλικό να δημοσιεύσει ...

 THERMISnews.gr

Η ανακοίνωση του Δήμου για την έναρξη λειτουργίας του πάρκινγκ:

Από Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το δημοτικό πάρκινγκ θα λειτουργήσει κανονικά, προσφέροντας την 1η ώρα στάθμευσης ΔΩΡΕΑΝ και τις επόμενες ώρες 1€/ώρα.

Το ωράριο λειτουργίας θα ισχύει από τις 07:45 – 23:45 από Δευτέρα έως Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες θα παραμένει κλειστό.


Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310 463656.


THERMISnews.gr