Το τούνελ του Ελ Τσάπο: Η σήραγγα των 180 μέτρων που έφτιαξε το καρτέλ για την απόδραση - Φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το τούνελ του Ελ Τσάπο: Η σήραγγα των 180 μέτρων που έφτιαξε το καρτέλ για την απόδραση - Φωτογραφίες



Η αστυνομία του Περού ανακάλυψε μόλις μια σήραγγα 180 μέτρων κοντά σε φυλακές, άλλη μια προσπάθεια του διαβόητου καρτέλ για να απελευθερώσει έναν κρατούμενο που ήθελε πολύ.
Το τούνελ, που «χρηματοδοτήθηκε από το παλιό καρτέλ του Ελ Τσάπο», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αστυνομίας του Περού, θα διευκόλυνε τις προσπάθειες του καρτέλ να δραπετεύσουν από τη φυλακή της Λίμα αρκετά μέλη του.

Μεταξύ αυτών και ένας Σέρβος που ήταν στον στενό κύκλο του Γκουζμάν και της παλιάς του σπείρας, το διαβόητο καρτέλ Σιναλόα.



Η αστυνομία τοποθετεί τη δημιουργία της σήραγγας πριν από 1,5 χρόνο, όταν ένας Κολομβιανός νοίκιασε μια έκταση δίπλα από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το καρτέλ ήθελε επειγόντως έξω τον Σέρβο Zoran Jaksic, αλλά και έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Γκουζμάν, που αποκαλούν απλώς «Μεξικάνο».

Δείτε σχετικό βίντεο της Dailymail εδώ: https://www.dailymail.co.uk/video/news/video-2310986/Video-Police-discover-tunnel-leading-Castro-prison-drug-traffickers.html

Η έρευνα αποκάλυψε πως το καρτέλ είχε προσλάβει μηχανικούς από το Μεξικό και εργάτες από τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Κολομβία για να σκάψουν το τούνελ σε βάθος 10 μέτρων. Το οποίο οδηγούσε κατευθείαν στην καντίνα της φυλακής.







Οι γείτονες ανέφεραν πως έβλεπαν τα φορτηγά το βράδυ, όλοι κράτησαν ωστόσο το στόμα κλειστό.

«Εξέτασα όλο το τούνελ», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας, Cesar Cervantes, «βρήκαμε επίσης στοιχεία που δείχνουν τι είχαν στο μυαλό τους».

Η κατασκευή του πρέπει να σταμάτησε πάντως τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ο Jaksic μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή, καθώς έφταναν στις αρχές μηνύματα για προσπάθεια απόδρασης.



Ο Jaksic συνελήφθη στο Περού τον Ιούλιο του 2016, όσο οργάνωνε τη διακίνηση 800 κιλών κοκαΐνης. 

Καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2019 σε κάθειρξη 25 ετών...

dailymail