H πλατεία Παραμάνα άνοιξε - Πως ο Δήμος σκοπεύει να διορθώσει το όργιο σταθμεύσεων πέριξ - φωτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

H πλατεία Παραμάνα άνοιξε - Πως ο Δήμος σκοπεύει να διορθώσει το όργιο σταθμεύσεων πέριξ - φωτο


Ανοιξε εχθές Παρασκευή 25/9/2020 για το κοινό η πλατεία Παραμάνα Θέρμης που έμενε κλειστή για μήνες λόγω εργασιών συντήρησης. Οι εργασίες καθυστέρησαν αρκετά λόγω της περιπλοκότητας των συνθηκών εργασίας των συνεργείων εν μέσω πανδημίας, αλλά από εχθές η διέλευση των πεζών είναι εφικτή.
  

Η εικόνα της "νέας" πλατείας θύμισε εχθές την αρχική της κατασκευή, τότε που εντυπωσίαζε χωρίς τις φθορές του χρόνου και το πέρασμα των "βανδάλων", με τις γυαλιστερές επιφάνειες, τα φωτισμένα μικρά σιντριβάνια και το μπλε φως κάτω από τις κερκίδες δίνοντας μια επιβλητική εικόνα στη σύγχρονη εκδοχή μιας όμορφης πλατείας.





Ομως το πρόβλημα που κάθε περαστικός δημότης η μη αντιμετωπίζει καθημερινά γύρω από τη πλατεία Παραμάνα δεν είναι αισθητικό αλλά ... κυκλοφοριακό. 

Η ανεξέλεγκτη, αλόγιστη και βεβαίως παράνομη στάθμευση σε όλη τη περίμετρο της πλατείας από κάθε είδους όχημα (έχουμε δει και σταθμευμένο τρακτέρ) δε μπορούσε από το να αποτελέσει λόγο για παρεμβάσεις που όμως θα πρέπει να δούμε στη πράξη κατά πόσο θα αποδώσουν. 

Οι αλλαγές που ξεκίνησαν

Οπως δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες (δείτε σχετική δημοσίευση της THERMISnews.gr εδώ) αντιστράφηκε η μονοδρόμηση στις οδούς Αγ.Γεωργίου και Ελ.Αεροπορίας.



Επίσης, τοποθετήθηκε νησίδα αποτροπής αντίθετης διέλευσης στη συμβολή των δυο παραπάνω δρόμων αλλά και μπροστά στην Εθνική τράπεζα στο σημείο που στάθμευαν οδηγοί που "πετάγονταν ως τη τράπεζα"



Οι αλλαγές που θα έρθουν

"Χωρίς χώρο για παρκάρισμα - Δε θα υπάρχουν παρκαρισμένα"
Προφανώς αυτό το moto σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι για το νέο κυκλοφοριακό σχέδιο της Θέρμης και έτσι αποφάσισαν να μεγαλώσει κατά πολύ το πλάτος των πεζοδρομίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της THERMISnews.gr, πρόκειται στο επόμενο διάστημα να γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μπροστά στη τράπεζα Πειραιώς ώστε ο δρόμος να χωράει μόνο ένα διερχόμενο μεγάλο όχημα (φορτηγό η λεωφορείο). 

Επίσης, διαπλάτυνση του πεζοδρομίου που βρίσκεται τώρα η πιάτσα των ταξί η οποία θα μεταφερθεί ακριβώς απέναντι από το σημείο που βρίσκεται τώρα.
Στο σημείο εκείνο θα γίνει νησίδα πλάτους ενός μέτρου κατά μήκος της πιάτσας που θα βοηθάει στην επιβίβαση/αποβίβαση πελατών από τη πλευρά του συνοδηγού ώστε να μη διακόπτεται η κυκλοφορία.



Από το Δήμο Θέρμης δε κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι τα νέα έργα θα αποδώσουν μια ομαλότερη διέλευση οχημάτων και πεζών χωρίς κορναρίσματα και εκνευρισμούς, χωρίς ουρές αυτοκινήτων από τη Βενιζέλου ως το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη....

Μένει να δούμε... 
  • που θα παρκάρουν όχι τόσο τα ΙΧ οχήματα των δημοτών όσο τα επαγγελματικά οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων.

  • αν ποτέ το υπόγειο πάρκινγκ του δήμου θα γεμίσει (θυμόμαστε ότι την περίοδο που το πάρκινγκ ήταν εντελώς δωρεάν τις περισσότερες ώρες συνέχιζε να είναι άδειο)
  • αν ο δήμος θα δώσει την άδεια επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πεζοδρόμια που επεκτείνονται και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη διέλευση των πεζών
  • αν οι νέες νησίδες θα διακοσμηθούν με άνθη ή με παρκαρισμένα οχήματα !

Μένει να δούμε στη πράξη πως θα είναι το κέντρο της Θέρμης ένα βροχερό πρωινό Σαββάτου με λαϊκή όπως σήμερα...