Κύβος του Ρούμπικ : Η ιστορία του πιο viral κύβου όλου του πλανήτη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κύβος του Ρούμπικ : Η ιστορία του πιο viral κύβου όλου του πλανήτη



Ο Ούγγρος αρχιτέκτονας Ernő Rubik μας προτρέπει να μην παίρνουμε στα σοβαρά το αγαπημένο του παιχνίδι, εάν το όνομα του Ρούμπικ ακούγεται οικείο, είναι επειδή είναι ο εφευρέτης του Rubik’s Cube – αυτό το διασκεδαστικό (και απογοητευτικό) πολύχρωμο παζλ κύβων.

Τι μπορεί να μας μάθει ο κύβος;

Ο ίδιος μας προτρέπει να χαλαρώσουμε και να απολάυσουμε την ιδιαιετερότητα του, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό του πλανήτη «σπάει» το κεφάλι του για να λύσει το μυστήριο του πιο viral κύβου στην ιστορία του πλανήτη! «Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τα περισσότερα τα πράγματα πολύ σοβαρά», λέει. «Δεν μπορούν πραγματικά να απολαύσουν τη ζωή εξαιτίας αυτού.»

«Αν δεν σας πειράζει αν κερδίζετε ή χάνετε, απλά απολαύστε το παιχνίδι …» λέει. «Μαθαίνω περισσότερα από τις αποτυχίες μου – αυτός είναι ο τρόπος να μάθω, αυτός είναι ο τρόπος για να είμαι επιτυχής.», σύμφωνα με το npr.



Πως δημιουργήθηκε ο πρώτος κύβος;

Και ο Ρούμπικ γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για την επιτυχία. Η εμμονή με τα παζλ και την επίλυση προβλημάτων ως παιδί του δημιούργησαν την επιθυμία να φτιάξει ένα δικό του παιχνίδι. Ο κύβος δημιουργήθηκε το 1974, και όταν πουλήθηκε για πρώτη φορά σε ουγγρικά καταστήματα παιχνιδιών το 1977, έγινε ανάρπαστος.

Στα πρώτα τρία χρόνια που ο κύβος είχε λάβει άδεια σε μια αμερικανική εταιρεία, πούλησε 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ο Ρούμπικ δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα είχε τέτοιου είδους απήχηση. Οι άνθρωποι τείνουν να μην αγοράζουν δύσκολα παζλ, εξηγεί.

Αλλά ο κύβος του Ρούμπικ, «έκανε πραγματικά μοντέρνο το να έχεις ένα παζλ», λέει.

Τι το κάνει τόσο δημοφιλές;

Τα βιβλία προβλημάτων (solution books) ήταν επίσης αρκετά δημοφιλή εκείνα τα χρόνια, λέει.

Αλλά ο Ρούμπικ βρήκε τη μοναδικότητα του παζλ – τους δισεκατομμύρια τρόπους για να το ανακαλύψει – πολύ ενθαρρυντικό. «Το βρήκα δύσκολο. Πιο δύσκολο, με μεγαλύτερη απόλαυση να το λύσω», λέει.

Και αγαπούσε ότι ο κύβος έφτασε σε μια κοινότητα ανθρώπων παγκοσμίως που ένιωσαν με τον ίδιο τρόπο. «Είχε κάποιο είδος μαγνητικής δύναμης για εμάς», λέει. «Είχα την αίσθηση ότι δεν είμαι μόνος στον κόσμο … τους αρέσει το ίδιο πράγμα που μου αρέσει.»

Πολλοί από εμάς δεν έχουν λύσει ποτέ ένα Rubik’s Cube, αλλά παγκόσμιοι διαγωνισμοί ξεπηδούν από παντού. Οι πραγματικοί «σκληροί» παίκτες μπορούν να το λύσουν σε λίγα δευτερόλεπτα!

Πολλοί παίκτες γίνονται δημιουργικοί, προσθέτοντας επιπλέον επίπεδα πρόκλησης.

Ο Σανκάβι Ράθαν από τον Καναδά έλυσε πρόσφατα 30 κύβους του Ρούμπικ με το ένα χέρι ενώ ταυτόχρονα έκανε χούλα!
 
..Το παιδί - θαύμα....



Λευτέρης Τρίγκας
in.gr