“Φωτίστηκαν” όλες οι Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Πρωταγωνιστές τα παιδιά των παιδικών χορωδιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

“Φωτίστηκαν” όλες οι Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Πρωταγωνιστές τα παιδιά των παιδικών χορωδιών


Με άφθονα παραδοσιακά κεράσματα, χορούς και τις γλυκές μελωδίες των παιδικών χορωδιών του Δήμου μας, άναψαν τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα σε Νέα Ραιδεστό, Κάτω Σχολάρι, Νέο Ρύσιο, Σουρωτή, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Ταγαράδες.Εννέα μόλις ημέρες πριν από την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, εφτά δέντρα άναψαν από την περασμένη Παρασκευή 13 έως χθες Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, με αντίστοιχες όμορφες γιορτές που επιμελήθηκε η ΔΕΠΠΑΘ. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι χορευτές, οι τραγουδιστές, οι χορωδίες, οι εικαστικοί, οι εθελοντές, οι σύλλογοι Πολιτισμού και πολλοί κοινωνικοί φορείς αλλά και επαγγελματίες, τίμησαν και φέτος με τη συμμετοχή τους τις γιορτές της ΔΕΠΠΑΘ, για το άναμμα των δένδρων σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε γωνιά του Δήμου Θέρμης.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου άναψε το δένδρο στη Νέα Ραιδεστό παρουσία της Προέδρου της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνάς Παπαδάκη, του Αντιδημάρχου κ.Στέλιου Γκιζάρη και πλήθος κόσμου κυρίως μικρών παιδιών.

Οι όμορφες γλυκές φωνούλες από τα παιδάκια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης υπό τη διεύθυνση της κ. Ειρήνης Μαραντίδου έδωσαν ξεχωριστό μελωδικό χρώμα στη γιορτούλα που ακολούθησε στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού .Τις μελωδίες των παιδιών συνόδευσε στο πιάνο η κ.Ευτυχία Βενιωτά. Κατα το άναμμα του δένδρου τα παιδιά της χορωδίας του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού μας χάρισαν όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ . Άρη Καιραμαρη. Παρούσα και σε αυτή την εκδήλωση η πολιτική προστασία Θερμης, παράρτημα Νέας Ραιδεστού.
Καθώς πλησιάζει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα την επόμενη ημέρα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου “φωτίστηκαν” το Κ.Σχολάρι, το Ν. Ρύσιο και η Σουρωτή όπου τα δέντρα άναψαν με παραδοσιακά κεράσματα, χορούς αλλά και ρεμπέτικο.

Χθες Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, οι όμορφες γιορτές για το άναμμα των δένδρων ολοκληρώθηκαν με εκδηλώσεις στον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι και τους Ταγαράδες όπου πλήθος κόσμου κεράστηκε ζεστό κρασί και γλυκά γύρω από το χριστουγεννιάτικό δέντρο παρέα με τα ξωτικά, με μουσικές από ορχήστρες και χορωδίες.

Στις γιορτές παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλλιος Αποστόλου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Αργύρης Μωραϊτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αγγέλου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Νικόλαος Καρκατζίνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Κουγιουμτζίδης καθώς και όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και πλήθος Τοπικών Συμβούλων.


Την καθιερωμένη εξάλλου Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι της μουσικής σε δύο παραστάσεις την Τετάρτη 18 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.