Τελευταία Νέα:

Λάθη που κάνουμε με το πρωινό και η ζυγαριά μας τραβά την ανηφόρα!


Το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας γεμάτοι ενέργεια και υγεία.

Παράλληλα, όμως, είναι και ένας βασικός παίκτης στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος.

Τι μπορεί να κάνουμε λάθος, ωστόσο, που δεν βλέπουμε τον δείκτη της ζυγαριάς μας να κατεβαίνει (ή που, ακόμα χειρότερα, βρίσκεται σε ανοδική πορεία) ή που νιώθουμε κακοδιάθετοι και κουρασμένοι προτού ακόμα πατήσουμε το πόδι μας στο γραφείο;

Δείτε παρακάτω μερικά υγιεινά λάθη που κάνουμε και ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση:
  1. Το παρακάνουμε με το μούσλι: Είναι μεν μια υγιεινή επιλογή, αλλά μπορεί να μας δίνει πολλές θερμίδες. Επιπλέον, καλό είναι να φτιάχνουμε μόνοι μας μούσλι, γιατί το τυποποιημένο ενδεχομένως να περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και λιπαρά που σαμποτάρουν την υγεία και τη δίαιτά μας.
  2. Πίνουμε (γάλα) στην υγειά των light προϊόντων: Οι χαμηλές σε λιπαρές τροφές δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, γιατί συχνά, για να αναπληρωθεί η γεύση που χάνεται μαζί με τα λιπαρά, προστίθενται ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες.
  3. Δεν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη: Μια καλή πηγή της, όπως είναι το αβγό και το τυρί, θα μας δώσει, σε συνδυασμό με τα άλλα θρεπτικά στοιχεία, την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να «βγάλουμε» την ημέρα.
  4. Τρώμε μόνο το ασπράδι του αβγού: Σε μια τέτοια περίπτωση στερούμε τον εαυτό μας από τα θρεπτικά στοιχεία του κρόκου, όπως είναι ο σίδηρος και η βιταμίνη B.
  5. Δεν τρώμε αρκετά το πρωί: Ένας καφές και ένα τοστ μπορεί να μην αρκούν, μετά από οκτώ ώρες ύπνου και αφαγίας, για να μας δώσουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία και την ενέργεια που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι και πεινασμένοι στη διάρκεια της ημέρας και να ενδίδουμε ευκολότερα σε ανθυγιεινά σνακ.


Πηγή: botrini.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια