Ξεκίνησε η ανακύκλωση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησε η ανακύκλωση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Θέρμης



//Η ανακοίνωση του Δήμου:
Ο Δήμος Θέρμης για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στη δράση «Κανένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σε ΧΥΤΑ»,
μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ώστε κανένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην καταλήξει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Τον Ιανουάριο του 2019, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και ο Δήμος Θέρμης ανακύκλωσε με φυσικό τρόπο χριστουγεννιάτικα δέντρα δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στο περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα πέρυσι στον δήμο Θέρμης, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 φυσικά χριστουγεννιάτικα δένδρα και η παραγωγή του εδαφοβελτιωτικού υλικού έφθασε περίπου τα 30 κυβικά μέτρα.

Ο Δήμος Θέρμης για δεύτερη συνεχή χρονιά και κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος καλεί και φέτος όλους τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να το πετάξουν να το αποθέσουν δίπλα και όχι εντός των κάδων απορριμμάτων και κατά τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για τις επόμενες δύο (2) εβδομάδες, έτσι ώστε να μη μείνουν για μέρες δίπλα στους κάδους και στους δρόμους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2310 467 110 της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. 


Ο Δήμος Θέρμης συμμετέχει ενεργά στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης. Με αφορμή πρόσφατη πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, παρακαλούνται οι δημότες να μην απορρίπτουν στάχτες και λοιπά εύφλεκτα υλικά εντός των κάδων.