Θέρμη: Καταδικάστηκε ο οδηγός σχολικού λεωφορείου ιδωτικών εκπαιδευτηρίων που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ τον περασμένο Οκτώβριο
Οδηγός σχολικού λεωφορείου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα.
Πρόκειται για έναν 52χρονο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2024 είχε μεταφέρει μαθητές σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα ελέγχθηκε από αστυνομικούς της Τροχαίας Θέρμης. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς άδεια, αφού το δίπλωμά του είχε αφαιρεθεί σε προηγούμενο έλεγχο, όταν επίσης είχε βρεθεί να έχει καταναλώσει αλκοόλ.
Κατά τον δεύτερο έλεγχο, το αλκοτέστ έδειξε ότι είχε υπερβεί τα διοικητικά αλλά όχι τα ποινικά όρια μέθης. Παρόλα αυτά, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας λόγω της απουσίας άδειας οδήγησης.
Ο ίδιος δεν παρέστη στη δίκη, εκπροσωπήθηκε όμως από δικηγόρο. Μετά από δύο αναβολές, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.
Ρεπορτάζ της ΕΡΤ: