Το Ειρηνοδικείο Βασιλικών στο επίκεντρο της συζήτησης στο γραφείο του πρωθυπουργού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Ειρηνοδικείο Βασιλικών στο επίκεντρο της συζήτησης στο γραφείο του πρωθυπουργού



//Ανακοίνωση Κοινότητας Βασιλικών


Συνάντηση στο Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού με τον Συντονιστή του γραφείου κ. Γιάννη Παπαγεωργίου πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος μας με κυρίαρχο θέμα το Ειρηνοδικείο Βασιλικών.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε και τόνισε πως το Ειρηνοδικείο λειτουργεί με έδρα τα Βασιλικά από τις 7/04/1914 και εξυπηρετεί στην εδαφική του αρμοδιότητα έως και σήμερα 34 κοινότητες και οικισμούς χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Κάθε κίνηση προς κατάργηση του θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις που αφορούν εκτός από την υποβάθμιση, την αλλοίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.

Επίσης τόνισε πως τραγικό θα είναι το αντίκτυπο στους επαγγελματίες που διατηρούν την έδρα τους στα Βασιλικά και το αντικείμενο τους έχει άμεση σχέση με τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

Συνεχόμενες δυστυχώς είναι οι υποβαθμίσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Κοινότητα μας με συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών.

Μετέφερε την έντονη αντίθεση και αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας και ζήτησε να επιδειχθεί καλή θέληση και ο απαραίτητος σεβασμός σε μια ιστορική Κοινότητα, φημισμένη για τους αγώνες της και τους ήρωες της , ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της περί μη κατάργησης ή και αναβάθμισης του Ειρηνοδικείου Βασιλικών, μια υπηρεσία που συνεισφέρει στην ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου .