Μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Θέρμης την Κυριακή 21 Απριλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μουσικοχορευτική παράσταση από τα παιδικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Θέρμης την Κυριακή 21 Απριλίου



Το “7ο Χορεύω – Παίζω – Μαθαίνω, ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” διοργανώνει και φέτος ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης, την 
Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11 το πρωί, 
στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Πρόκειται για τη μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών τμημάτων του X.Ο. Θέρμης με τη συμμετοχή παιδικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η ενέργεια των παιδικών τμημάτων του Ομίλου θα γεμίσει το θέατρο του πολιτιστικού κέντρου Θέρμης. 

Αυτή την φορά σε μια μυστηριώδη διαδραστική παράσταση που θα συμμετέχουν όλοι, συντελεστές και κοινό μαζί. Η πεποίθηση μας ότι ο χορός πρέπει να αποτελεί μια εκπαιδευτική λειτουργία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους, μας οδήγησε στην δημιουργία της εκδήλωσης αυτής. 

Η κίνηση του χορού και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού μπορούν να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επιπλέον μάθηση. Επιπρόσθετα σε κάθε εκδήλωση, ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες συμβάλλουν στην “εκπαίδευση” των γονιών με στόχο η γνώση αυτή κλείνοντας έναν κύκλο να ωφελήσει τα ίδια τα παιδιά. 

Μετά την υγιεινή διατροφή, τη παιδική φαντασία, την κοινωνική ένταξη ΑΜΕΑ, την διαφορετικότητα, τη σωστή χρήση του πώς η παραδοσιακή μουσική μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την εκπαίδευση, ήρθε η ώρα να μάθουμε για την πολυαισθητική λειτουργία του παραδοσιακού χορού και τα οφέλη του στα παιδιά από την κα Βαρβάρα Θ. Πίκουλα Κ.Φ.Α. με Μουσειακή Εκπαίδευση ΕΚΠΑ και MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ. 

Ταυτόχρονα θα περάσουμε υπέροχα με τις χορευτικές και υποκριτικές ικανότητες των μικρών μας χορευτών που θα μας παρουσιάσουν την μουσικοχορευτική παράσταση ” Ληστεία στο Λαογραφικό Μουσείο “… Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».



Συντελεστές της Μουσικοχορευτικής παράστασης είναι:

– Παραγωγή: Χορευτικός Όμιλος Θέρμης

– Εκμάθηση χορών – Θεατρική Διασκευή: Θωμάς Ράδης

– Κείμενα: Ράδης Θωμάς – Βαρβάρα Πίκουλα

– Σκηνικά: Χορευτικός Όμιλος Θέρμης

– Επιμέλεια Αφίσας: Άρτεμις Καρνούτσου

– Φωτισμοί – Ήχος: Γρηγόρης Μόσχου

– Συμμετοχή και των παιδικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης