Οι ημερομηνίες πληρωμών για τις συντάξεις Οκτωβρίου - Νέες πληρωμές επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι ημερομηνίες πληρωμών για τις συντάξεις Οκτωβρίου - Νέες πληρωμές επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Οκτωβρίου στους δικαιούχους.


Μια σημαντική αλλαγή που γίνεται στην καταβολή συντάξεων του Οκτωβρίου είναι ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, τα εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ο ΟΤΕ και το δημόσιο δεν θα τις πληρώσουν με βάση το ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων, όπως γινόταν μέχρι τώρα.


Κάπως έτσι, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταβολές των συντάξεων.


Έπειτα, θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.


Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την - κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 - πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.


Κατά συνέπεια:

- Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.

- Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.

- Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.


Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Οι νέες ημερομηνίες κλειδιά για τις καταβολές

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ σε μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους. 

Αναλυτικά:

Τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού: Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσους έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση και το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του 2023 λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Αυγούστου 2023 και έχει εγκριθεί.

Αλλά την ίδια ημέρα αναμένεται να καταβληθούν και το επίδομα ενοικίου/ στέγασης, το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, η στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων αλλά και η Σύνταξη Υπερηλίκων