Δήμαρχος Θέρμης: Η δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών στην επέκταση Θέρμης και τα έργα που θα αλλάξουν την περιοχή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμαρχος Θέρμης: Η δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών στην επέκταση Θέρμης και τα έργα που θα αλλάξουν την περιοχή



Στο πάρτι που διοργάνωσε ο Σύλλογος της επέκτασης Θέρμης "Επι" παραβρέθηκε χθες 21 Ιουνίου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της περιοχής είπε "Ξεκινώντας θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για την ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή της επέκτασης Θέρμης που οφείλονται όμως στους κόμβους που τελείωσαν αν και χρειάστηκε αρκετός χρόνος από την ημέρα που ξεκίνησαν οι μελέτες μέχρι τη στιγμή υλοποίησής τους".

- Οσον αφορά στα έργα της περιοχής ανέφερε ότι η κατασκευή της δεξαμενής του νερού που ξεκίνησε πάνω από τα ΤΕΦΑΑ θα καθυστερήσει λίγο λόγω γεωλογικών προβλημάτων και θα πρέπει να μετατοπιστεί σε άλλη θέση, όμως σημαντικό είναι ότι πέρασε ολοκληρωμένα σε άλλο πλαίσιο στήριξης ώστε να μη του λείψει χρηματοδότηση.

- Μεγάλο μέρος των ασφαλτοστρώσεων στο Δήμου έχει ολοκληρωθεί και μπαίνουν στο πλάνο νέες. Εργα που συνολικά ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία μεγάλο μέρος τους είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Από αυτά, τα 2 περίπου εκατομμύρια αφορούν στην επέκταση Θέρμης.

"Δε θα ξεκινήσουμε να κάνουμε ούτε μία ασφαλτόστρωση προεκλογικά" είπε ο δήμαρχος. "Δε θέλω να συνδέονται έργα που γίνονται για τη Θέρμη και την επέκταση με τις εκλογές. Οι μελέτες ξεκίνησαν πριν από 3,5 χρόνια, προσπαθούσαμε να βρούμε χρηματοδότηση, μπήκαμε τελικά στο Ταμείο Ανάκαμψης, ακολουθήθηκε μια διαδικασία δημοπράτησης και τώρα έχουμε εργολάβο. Μπορούμε να ξεκινήσουμε το έργο άμεσα, αλλά δε θα το ξεκινήσουμε προεκλογικά".

- Ολοκληρώνεται η μεγάλη παιδική χαρά ενταγμένη και αυτή στο "πράσινο ταμείο" με μελέτες που ξεκίνησαν δυο χρόνια πριν και αφορά σε έναν χώρο αναψυχής 3.200τ.μ που τον έχει ανάγκη ο τόπος

- Για το μεγάλο και φλέγον θέμα της αποχέτευσης είπε ότι ολοκληρώθηκε η μία εργολαβία που αφορά στο 60% περίπου της επέκτασης και έγινε η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΘ. Δεν συνδέθηκε με τον καινούριο Βιολογικό, γιατί δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί (υπολογίζεται οτι θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου). Αυτή τη στιγμή γίνονται ήδη οι συνδέσεις και μάλιστα έγινε μια επιπλέον ανάθεση για να εξυπηρετηθούν περί τις 10 προεκτάσεις του δικτύου.

- Για τον φωτισμό της επέκτασης είπε "δυστυχώς εκεί που δεν έχουμε κολόνες δε μπορούμε να αναπτύξουμε φωτιστικά. Ειχαμε πει και το πράξαμε να βάλουμε σε κάποιους κεντρικούς δρόμους. Δε προχωρήσαμε στη δημοπράτηση των υπόλοιπων γιατί είναι έργο 2,5 εκατομμυρίων και ο Δήμος δύσκολα θα μπορέσει να το πληρώσει γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. 
Οπως είπε, "έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για να ενταχθεί στο ΠΕΠ. Ενα έργο ολοκληρωμένης χωρικής παρέμβασης για την επέκταση ύψους 30εκατ. και θα αφορά συγκεκριμένους βασικούς κεντρικούς δρόμους αλλά και τα δύο μεγάλα οικόπεδα των 25 στρεμμάτων που τα έχουμε για αθλητικούς χώρους και πράσινο κάτω από το γήπεδο. 
Θα περιλαμβάνει επίσης τον δρόμο δίπλα από το ρέμα από το γήπεδο και κάτω. Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο με αειφόρο διάσταση και ειδικές προδιαγραφές. Ηδη είμαστε στη διαδικασία διαβούλευσης και θα ενταχθεί μόλις βγει η προκήρυξη. Εχουμε κάνει προεκτίμηση αμοιβής για να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο ΠΕΠ όταν έρθει η ώρα, ώστε να μη το πληρώσουν οι Δημότες".


- Για το θέμα των ομβρίων είπε "Εχουμε πρόβλημα σε 3-4 δρόμους. Προχθές πέρασα από εκεί και ήταν λίμνες. Γίνονται μελέτες, αλλά πρέπει να βρεθούν και τα χρήματα. Το έργο είναι βαρύ. Θα πρέπει να το εντάξουμε στα αντιπλημμυρικά για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Δε μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε εμείς εκτός αν πάρουμε από τις Εισφορές, που όμως τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούμε για το επάνω κομμάτι της αποχέτευσης, που όταν θα ολοκληρωθεί σε 1,5 περίπου χρόνο θα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής"
Δε μπορεί να είμαστε ακόμη στην εποχή των βόθρων. Δε μας τιμά σαν Θέρμη

- Ο κ.Παπαδόπουλος πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος παραχώρησε οικόπεδο στη Μητρόπολη επί της οδού Κουγιάμη για την ανέγερση εκκλησίας που ήταν απαίτηση πολλών.


Τελειώνοντας ανέφερε ότι "είμαστε σε έναν κόμβο που υπολογίζουμε ότι σε 4-5 χρόνια θα ολοκληρώσουμε τον προγραμματισμό μας σε σημαντικά έργα με τη βοήθειά σας και τη βοήθεια του "Επι"