Άλλους 3 απινιδωτές προμηθεύτηκε ο Τρίλοφος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άλλους 3 απινιδωτές προμηθεύτηκε ο Τρίλοφος



//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Στην αγορά τριών απινιδωτών, μιας κούκλας εκπαίδευσης και ενός εκπαιδευτικού απινιδωτή διατέθηκαν τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον “2ο δρόμο υγείας Τριλόφου” ο οποίος διοργανώθηκε τον Μάιο. 

Η εκδήλωση που είχε κεντρικό μήνυμα «τρέχουμε για την καρδιά», έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου εθελοντών ανανηπτών ΔΙΝΩ ΖΩΗ, συλλόγων, φορέων και επαγγελματιών της περιοχής και ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης, της Κοινότητας Τριλόφου και της ΔΕΠΠΑΘ.

Σύντομα οι τρεις νέοι απινιδωτές θα βρίσκονται στην Κοινότητα Τριλόφου, που διαθέτει πλέον συνολικά επτά ενεργούς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. 

Στόχος της Κοινότητας Τριλόφου είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι απινιδωτές να προσφερθούν σε κάθε δομή του χωριού που έχει ανάγκη, σε σχολεία ή χώρους αθλητισμού.

Επιπλέον ο σύλλογος ΔΙΝΩ ΖΩΗ σχεδιάζει από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η εκπαίδευση και πιστοποίηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην χρήση απινιδωτών, με στόχο την ενίσχυση της ήδη υφιστάμενης ομάδας των εθελοντών ανανηπτών Τριλόφου καθώς και την διάδοση της ιδέας της αναγκαιότητας γνώσης πρώτων βοηθειών από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.