Σπιτική πορτοκαλάδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σπιτική πορτοκαλάδα

  

Τίποτα καλύτερο για να δροσιστούμε από μια σπιτική πορτοκαλάδα ή λεμονάδα! Εδώ σας έχουμε την “ενήλικη” εκδοχή της, καθώς η γεύση ενισχύεται με λικέρ.
Υλικά
  • 5 νεροπότηρα χυμό πορτοκαλιών, φρεσκοστυμμένο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ χυμό λεμονιού
  • 900γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1
Στύβετε φρέσκα πορτοκάλια και τα περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Πρέπει να πάρετε ποσότητα χυμού ίση με 5 νεροπότηρα αλλιώς θα πρέπει να στύψετε κι άλλα φρούτα.

Βήμα 2
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3
Αφού μισοκρυώσει το σιρόπι προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρουν και μια βράση μαζί.

Βήμα 4
Κατεβάζετε την πορτοκαλάδα και αφήνετε να κρυώσει πριν τη μεταφέρετε σε μπουκάλια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε σε ποτήρια, αραιώνοντάς τη με όση ποσότητα νερού θεωρείτε απαραίτητη.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου
Olivemagazine.gr