Αυτοί είναι οι δράστες που είχαν "θερίσει" τέλος του καλοκαιριού την Επέκταση Θέρμης ("Παραλίμνη"), Τρίλοφο, Καρδία, Πλαγιάρι! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτοί είναι οι δράστες που είχαν "θερίσει" τέλος του καλοκαιριού την Επέκταση Θέρμης ("Παραλίμνη"), Τρίλοφο, Καρδία, Πλαγιάρι!


Οι δράστες προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις ληστείες και κλοπές από οικίες σε Πυλαία, Πανόραμα, Καρδία, Πλαγιάρι, Τριλόφο και Επανομή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 49χρονου αλλοδαπού και 44χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου για περιπτώσεις ληστειών και κλοπών από οικίες στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της διακεκριμένης κλοπής, που τελέστηκε από περισσότερους από δύο που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες φέρεται να τελέσθηκαν στη Θεσσαλονίκη από 22-07-2022 έως 23-09-2022.

Οι δράστες προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο (2) ληστειών και δώδεκα (12) κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από οικίες στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Επέκταση Θέρμης (περιοχή "Παραλίμνη"), 
Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο (2) εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης, οι παραπάνω. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε (5) φυσίγγια,
(1) εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,
(1) εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και
Το χρηματικό ποσό των (725) ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

1. (επ.) KOLI (ον.) ANED του Anvi και της Donika, γεν. 1973, στην Αλβανία,


2. (επ.) ΓΚΟΓΚΑ (ον.) Χρηστάκη του Λάμπη και της Αγγελικής, γεν.1978, στην Αλβανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-02-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.