Άρης - ΠΑΟΚ: Στατιστικά και προϊστορία - Η τηλεοπτική μετάδοση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άρης - ΠΑΟΚ: Στατιστικά και προϊστορία - Η τηλεοπτική μετάδοση



Ο Άρης με τον ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για 62η φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Α’ Εθνικής.
Οι Κιτρινόμαυροι μέχρι τώρα έχουν σημειώσει 22 νίκες, ο ΠΑΟΚ έχει 15 και 24 από τα παιχνίδια τους έχουν τελειώσει ισόπαλα.


Στις τέσσερις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις που έγιναν πέρσι και στις δύο έδρες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα playoffs, ο Άρης έχει δημιουργήσει ένα αήττητο σερί, αφού επικράτησε στις τρεις αναμετρήσεις και υπήρξε και μια λευκή ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για τον πρώτο γύρο.

Στις τέσσερις αυτές αναμετρήσεις μάλιστα ο Άρης δε δέχθηκε γκολ.

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ ήταν στις 9 Μαΐου 2021 για τα playoffs του πρωταθλήματος 2020-21 μέσα στην Τούμπα, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα ήταν και η τελευταία του νίκη στην έδρα του Άρη με 1-0 για τον πρώτο γύρω των playoffs με γκολ του Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος έχει σημειώσει τα δύο από τα τρία τελευταία γκολ για τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τον Άρη. Το άλλο έχει έρθει από τον Ζίφκοβιτς.

Ο Απόστολος Τερζής θα κληθεί ως υπηρεσιακός προπονητής να οδηγήσει τον Άρη σε αυτό το ντέρμπι και αυτό δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, αφού θα είναι το τρίτο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Από τα επτά ματς που έχει ως τώρα ως υπηρεσιακός προπονητής του Άρη, τα δύο είναι με τον ΠΑΟΚ και έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν το 2-2 στην Τούμπα και στις 20 Φεβρουαρίου 2022 το 0-0 για τον περσινό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Συνολικά στα 7 ματς που έχει στον πάγκο του Άρη μετρά 3 νίκες – 2 ισοπαλίες – 2 ήττες με πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα την εντός έδρας επικράτηση με 4-0 επί του Παναθηναϊκού στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι λευκές ισοπαλίες
είναι το πιο δημοφιλές αποτέλεσμα στην έδρα του Άρη για τα ματς με τον ΠΑΟΚ, αφού 15 μεταξύ τους έχουν τελειώσει με 0-0. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των ισοπαλιών με 1-1, αφού έχει σημειωθεί 6 φορές.

Στις νίκες, ο Άρης μετρά 8 με 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ μοιράζει τις πρωτιές του ανάμεσα στο 1-0 και το 2-1 που έχουν εμφανιστεί από πέντε φορές.

Οι Αλεξιάδης, Συρόπουλος και Παπαϊωάννου είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη που έχουν βρει δίχτυα από 4 φορές σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ 3 γκολ έχει σημειώσει συνολικά και ο Κάμπορα. Για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 3 γκολ ο Γιακουμής.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ
  • 61 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  • 22 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
  • 24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 15 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
  • ΓΚΟΛ: 68-52

Η τηλεοπτική μετάδοση

Άρης – ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 1, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στις 21:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης μετά και την αποχώρηση του Χερμάν Μπούργος πάει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο του και ευελπιστεί να αφήσει πίσω του την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ που έχει κάνει το δύο στα δύο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θέλει να φύγει από το Χαριλάου με τους τρεις πόντους, μια νίκη που θα σημαίνει πολλά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ντέρμπι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από το συνδρομητικό Novasports Prime HD σε περιγραφή του Γιάννη Πάγκου και ρεπορτάζ των Ευγένιου Δαδαλιάρα, Κωστή Μπότσαρη και Θωμά Μίχου.