Ο κρυμμένος «θησαυρός» της Τράπεζας της Ελλάδος - Τα εμβληματικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο κρυμμένος «θησαυρός» της Τράπεζας της Ελλάδος - Τα εμβληματικά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη


Δείτε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα στην κατοχή της

O Θεόδωρος Πελαγίδης, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε στην ΕΡΤ για τον κρυμμένο «θησαυρό» του πιστωτικού ιδρύματος σε ακίνητα, οικόπεδα και εμβληματικά κτίρια ανά την Ελλάδα.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1928 και είχε ξεκινήσει από τότε μια μεγάλη προσπάθεια ανέγερσης κτηρίων με μία εσωτερική αυστηρότητα και εξωτερικά με έναν ακαδημαϊκό νεοκλασικισμό», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά».


Ο κ. Πελαγίδης εστίασε και σε ορισμένα από τα σαράντα ακίνητα – θησαυρούς της Τράπεζας: το κτήριο του ΝΑΤ στον Πειραιά, τον κινηματογράφο «Ελληνίς» στην Κηφισίας, τα κτίρια πέριξ της Λυρικής Σκηνής στην Ακαδημία, το φουτουριστικό κτήριο στη Θέρμη, το ακίνητο της Τσιμισκή, το εμβληματικό κτήριο του Βόλου.

«Αυτό που προσπαθήσαμε είναι αυτά τα ακίνητα, ιδίως στην περιφέρεια, είναι να πηγαίνουν σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου», είπε ο κ. Πελαγίδης.

Μιλώντας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τόνισε ότι η διοίκηση της ΤτΕ έχει τη βούληση να το κάνει πουλώντας ή νοικιάζοντας τα κτίρια στην κατοχή της. «Όλα αυτά τα ακίνητα πρέπει να προσαρμοστούν στην πράσινη εποχή», πρόσθεσε ο κ. Πελαγίδης περιγράφοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενός κτιριακού κομψοτεχνήματος.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα εμβληματικά ακίνητα:


Με νέα ματιά | ΕΡΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια