Παραλίες Πελοπόννησος: Τέσσερις προτάσεις στη Μεσσηνία που θα σε εντυπωσιάσουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παραλίες Πελοπόννησος: Τέσσερις προτάσεις στη Μεσσηνία που θα σε εντυπωσιάσουν



Ταξίδι με αυτοκίνητο σε τοπία μέσα στο πράσινο και τελικό προορισμό.
Ταξίδι με το αυτοκίνητο με προορισμό τη Μεσσηνία. Η απόδειξη ότι η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί άνετα να συναγωνιστεί τα νησιά όσον αφορά τις παραλίες και τις όμορφες ακτές. Εκεί θα βρεις μια ατελείωτη ακτογραμμή μοναδικής ομορφιάς και παραλίες για να διαλέξεις να κάνεις το μπάνιο σου. Από μικρές κρυφές παραλίες μέχρι μεγάλες και φημισμένες αμμουδιές που σου χαρίζουν εμπειρίες γεμάτες όμορφες εικόνες. 

Αρκεί να έχεις όρεξη να εξερευνήσεις και τα πιο κρυφά μυστικά της περιοχής. Ακολουθούν τέσσερις παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στο πρόγραμμα αν βρεθείς στη Μεσσηνία για διακοπές.γαλαζοπράσινα νερά


Περούλια

Μια πανέμορφη παραλία της Μεσσηνίας είναι τα Περούλια. Χρυσή άμμο, γαλάζια νερά και ατελείωτος χώρος για να κάτσεις όπου θες χωρίς να ενοχλείσαι και να ενοχλείς. 
Η καθαρή και αφράτη άμμος είναι ότι πρέπει για διακοπές με παιδιά ενώ μπορείς επίσης να βρεις ηρεμία και φυσική σκιά κάτω από τα δέντρα που πλαισιώνουν την παραλία. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη όσο είναι σε άλλες παραλίες της περιοχής, μιας και πρέπει να κατέβεις αρκετά χαμηλά για να την προσεγγίσεις.

Παραλίες στη Μεσσηνία: Βοϊδοκοιλιά
Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι πραγματικά μια συγκλονιστικής ομορφιάς παραλία, διάσημη σε όλο τον κόσμο και όχι τυχαία. Η πολυφωτογραφημένη παραλία σε σχήμα «Ωμέγα» διαθέτει ένα μαγευτικό σκηνικό που σε συνεπαίρνει. Γαλαζοπράσινα, εξωτικά νερά ακουμπούν και βρέχουν τη λευκή ψιλή άμμο η απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της.
 Γύρω, τώρα, από τη Βοϊδοκοιλιά θα δεις ότι υπάρχει χαμηλή βλάστηση ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη πολύχρωμα και λαμπερά κοχύλια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βυθίσεις τη χούφτα σου στην άμμο! Ξαφνικά θα νομίζεις ότι βούτηξες σε έναν ξεχωριστό θησαυρό…

Καλογριά

Μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Μεσσηνίας. Και όχι άδικα. Είναι με σιγουριά η πιο διάσημη, η πιο πολυσύχναστη και η πιο οργανωμένη παραλία στη Δυτική Μάνη.

 Αυτό που θα συναντήσεις είναι ρηχά και καταγάλανα νερά. Ωστόσο, αν σου αρέσει μόνο η ζεστή θάλασσα, τότε τα νερά θα σου φανούν αρκετά παγωμένα. Αρκεί να σκεφτείς, ωστόσο, ότι εκεί αναβλύζουν και πηγές από τον Ταΰγετο που κάνουν το μπάνιο μια ξεχωριστή εμπειρία. Μην χάσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στη συγκεκριμένη παραλία.

Παραλίες στη Μεσσηνία: Φονέας

Έχουν γραφτεί πολλά για τη συγκεκριμένη παραλία. Και το αξίζει σίγουρα. Δεν είναι μια παραλία μεγάλη, ούτε κοσμοπολίτικη. Η παραλία Φονέας είναι από μόνη της, όμως, ένα αληθινό διαμάντι. Είναι μια πανέμορφη και κρυστάλλινη παραλία με βοτσαλάκια που σου χαρίσει ατελείωτες στιγμές με βουτιές και χαλάρωση. Γύρω γύρω είναι γεμάτο δέντρα και βράχια που δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.
 Εκεί θα ζήσεις την εμπειρία της Μεσσηνιακής Μάνης όσον αφορά τις ακτές και θα κάνεις μπάνιο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Δεν είναι μια οργανωμένη παραλία οπότε καλύτερα να έχεις πάει εκεί μαζί με τον εξοπλισμό σου.

Exploring Greece TV