Ενα σχόλιο για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που οι Ρομά τη "γιορτάζουν" από το πρωί σήμερα στη Περαία ... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ενα σχόλιο για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που οι Ρομά τη "γιορτάζουν" από το πρωί σήμερα στη Περαία ...

ρομα- καυσεις περαια

Ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει να είναι κάθε ημέρα.
 
Με λύπη πρωτίστως και αγανάκτηση δευτερευόντως είδαμε σήμερα -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-  τους μαύρους καπνούς από μακριά στον οικισμό των Ρομά στη Περαία.
  
Τα ερωτηματικά μας για το αν πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο ήρθε να ξεδιαλύνει η παρακάτω "φρέσκια" φωτογραφία από το blog activistis.gr της Περαίας.



Διανύοντας άλλη μια χρονιά όπου οι απαράδεκτες περιβαλλοντικές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν στα "Τσαΐρια" και των δημοτών παραπλεύρως κοντεύουν να ταυτιστούν (τον ίδιο αέρα αναπνέουν), δε μπορούμε άλλο από το να ανησυχούμε περισσότερο για το μέλλον, αφού μετά από τόσο ..."πρόλογο" δε φαίνεται κανείς να μπαίνει στο... "κυρίως θέμα" που δεν είναι άλλο από τη μετεγκατάσταση των Ρομά.

Έχοντας φτάσει σε αντίστροφες καταστάσεις, οι μεν δημότες της Περαίας να θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους, οι δε Ρομά να μην αποχωρίζονται τα "Τσαΐρια" αν δε βρεθεί το ιδανικό μέρος γιαυτούς, οδεύουμε σε μια ακόμη περίοδο δημοτικών αντιπαραθέσεων για το ποιος θα είναι ο γενναίος και ποιος ο απλός "ρήτορας", με θύματα τους μόνιμους κατοίκους και το Περιβάλλον. 

φωτιές

Οι προσπάθειες που κατέληξαν (με η χωρίς εμπόδια) να λιμνάζουν στα δικαστήρια δεν είναι παρηγοριά. Παρατείνουν απλώς το φαινόμενο. Οπως όμως είχαμε ξαναγράψει παλιότερα στη THERMISnews.gr, ο καπνός των καμμένων καλωδίων δε γνωρίζει από δημοτικά σύνορα. Ερχεται και στον δήμο Θέρμης. Γιαυτό οι  προσπάθειες -ή οι πιέσεις για να ακριβολογούμε- πρέπει να είναι κοινές και συντονισμένες για το όφελος της ευρύτερης περιοχής. Οχι "καυτή πατάτα" στα χέρια των  δήμων.

Οι Ρομά είναι και αυτοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν τον χώρο τους. Δεν είναι όλοι παράνομοι, δεν είναι όλοι εγκληματίες και δε πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε έτσι. Υπάρχουν ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, ανήλικα, ΑΜΕΑ, που πρέπει να μεριμνήσουν και για αυτούς οι υπεύθυνοι, αλλά να μη τους χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία της απραξίας τους.

Η κατάσταση δε χειροτερεύει απλά. Μονιμοποιείται. Νόμιμες διαδικασίες παγώνουν. Τα εμπόδια στους δρόμους που οδηγούν στον καταυλισμό ανοίγουν το ίδιο βράδυ, η παρακάμπτονται. Κλεμμένα οχήματα, αντικείμενα και καλώδια καίγονται για το μέταλλο, το Περιβάλλον ρυπαίνεται καθημερινά και ανεξέλεγκτα. 

Και εμείς τριγύρω δε μυρίζουμε απλώς, Αναπνέουμε

THERMISnews.gr

Δείτε περισσότερα εδω.