Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την αύξηση της τιμής του νερού στον Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για την αύξηση της τιμής του νερού στον Δ.Θέρμης


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα" που το THERMISnews.gr δημοσίευσε εδώ, η Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



Για την αύξηση της τιμής του νερού!
Στο από χθες δημοσιευμένο εδώ κείμενό μας με θέμα «Covid 19, Oι προτεραιότητες και οι προτάσεις για το Δήμο μας!» γίνεται φανερή η γενικότερη στάση μας προς την κοινωνία και τη διοίκηση του Δήμου!


Δηλώνουμε ξανά και με κάθε δυνατό τρόπο ότι με στόχο την ενότητα που πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις μας είμαστε στη διάθεση της οργανωμένης κοινωνίας μας σε οτιδήποτε χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται. Και ειλικρινά λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο!

Είχαμε γράψει, εδώ στις 19 του Γενάρη -μόλις πριν δύο μήνες- με αφορμή τη συμπεριφορά του δημάρχου σε συνεδρίαση του Δ.Σ. (15.1.2020), πως «αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι υπάρχει αντιπολίτευση». Με την απάντηση της παράταξης της οποίας ηγείται, στο αίτημά μας για αναστολή των αυξήσεων της ΔΕΥΑΘ, το επιβεβαιώνει… μολονότι είναι ολοφάνερο ότι δε γράφει ο ίδιος…

Καταθέσαμε έγκαιρα, όπως πιστεύουμε ότι έχουμε εκ του ρόλου μας υποχρέωση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, με βεβαιότητα θεωρώντας ότι εκφράζουμε όλους τους κατοίκους του δήμου μας, την πρόταση να ανασταλούν οι αυξήσεις της ΔΕΥΑΘ αναγνωρίζοντας ότι είμαστε στην αρχή της πανδημίας, στην αρχή μιας κοινωνικής και οικονομικής -μάλλον μακροχρόνιας- κρίσης που θα βιώσουμε όλοι με πολλούς και δύσκολους τρόπους.

Την πρότασή μας στο συγκεκριμένο χρόνο μόνο μια μακιαβελική προσωπικότητα ενός αυλικού θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει αντιπολιτευτικό σενάριο. Με τις συγκεκριμένες αυξήσεις η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης ήταν αντίθετη ήδη πριν την εκδήλωση της πανδημίας (Απόφαση ΔΕΥΑΘ Αριθμ. 31/2020 πρακτικό 5/24-2-2020). Πόσο μάλλον τώρα, με τη νέα κοινωνικοοικονομική κατάσταση... 

Μακάρι να αποφύγουμε ως κοινωνία την εργασιακή ανασφάλεια, τη διόγκωση της ανεργίας, την κατάρρευση επιχειρήσεων, τη βίωση ψυχοσυναισθηματικών εντάσεων…

Είναι βέβαιο ότι «…ήρθαν αλλιώς τα πράματα…» και δεν πρέπει να αφήσουμε να έχει εφαρμογή ο στίχος του ποιητή «τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος του τρώνε και το λίγο βιος». Έχουμε την άποψη ότι αυτόν τον καιρό η κοινωνία έχει ανάγκη από μέτρα ανακούφισης και αλληλεγγύης κι ότι κάθε αύξηση αυτή τη στιγμή ως πολιτική διαχείρισης της κρίσης αποτελεί και χαρακτηρίζει αντικοινωνική πολιτική.

Στην ουσία του θέματος φυσικά θα επανέλθουμε, σύντομα και με διάρκεια, καθώς σε αυτό αποδίδουμε μέγιστη σημασία!!


Δείτε ακόμη: