Α.Τσιφτελίδου: "Ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι υπάρχει αντιπολίτευση". - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Α.Τσιφτελίδου: "Ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι υπάρχει αντιπολίτευση".


Η ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου 2020 βιώσαμε την προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι υπάρχει αντιπολίτευση.



Εμείς, οι δημότες Θέρμης που συμμετέχουμε ως αιρετοί στο δημοτικό συμβούλιο, θέλουμε λογοδοσία και λύσεις, κ. Δήμαρχε!

Δεν μας απασχολεί ο τρόπος που έχετε συνηθίσει να συμπεριφέρεστε, δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας!

Κατανοούμε ότι σας ενοχλεί η παρουσία και τα επιχειρήματά μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία, όμως θα πρέπει να βρείτε άλλο τρόπο για να μας αντιμετωπίσετε, αντί προσβολών!

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν υπηρετούμε σκοπιμότητες. Είμαστε εδώ διεκδικώντας έναν καλύτερο Δήμο που θα εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους δημότες!

Γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε που δεν επιδιώκετε τη στήριξη από όλους τους θεσμούς για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιβαδίου, που δεν δώσατε την απαιτούμενη δημοσιότητα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη μετά από πρωτοβουλία μας , όπως κάνετε αντίστοιχα σε άλλες περιπτώσεις!

Γι’ αυτό ασκήσαμε κριτική στην επιλογή σας να δώσετε μόνο μια αρμοδιότητα προς τα τοπικά συμβούλια ενώ το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει πλέον τη δυνατότητα να δοθούν πολλές.

Γι’ αυτό δε δεχόμαστε τη μονομερή αναιτιολόγητη απόφασή σας να μην γίνει συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης μολονότι είχε τον απαιτούμενο αριθμό μελών. (Μήπως δεν σας ικανοποιούν τα πρόσωπα των δημοτών που αυθόρμητα δήλωσαν διάθεση συμμετοχής;)

Για να μην γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο «παιδική χαρά», όπως είπατε κ. Δήμαρχε, θα πρέπει να τηρείται από όλους ο κανονισμός λειτουργίας του!

Ο ισχύον κανονισμός, αν και αναχρονιστικός -καθώς απαγορεύει τη διαλογική συζήτηση - είναι η βάση για τη λειτουργία της διαδικασίας συνεδρίασης στην οποία προεδρεύει ο εκλεγμένος Πρόεδρος .

Ο Δήμαρχος μάλιστα θα πρέπει πρώτος να δίνει το παράδειγμα συμμόρφωσης στους κανόνες και μεταξύ άλλων να μην υποκαθιστά τον Πρόεδρο .

Εμείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα επιμείνουμε στο ρόλο μας .

Δε θα πάψουμε σε όλα τα πεδία να διεκδικούμε και να είμαστε κοντά στους δημότες .

Να τους ενημερώνουμε για τις υποχρεώσεις του Δήμου και τα δικαιώματά τους .

Άλλωστε έχουμε μόλις ξεκινήσει !


Και με την ευκαιρία της αδόκιμης αναφοράς σας, σας θυμίζουμε ότι δεν δικαιούστε να αναφέρεστε σε παιδικές χαρές. Θυμίζει σε όλους μας την ανυπαρξία παιδικών χαρών στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου μας !

Παραθέτουμε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ. Σ.:
Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης
https://www.facebook.com/parembasipoliton/posts/2495191977422702


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 
Η απάντηση της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα" σε ανακοίνωση της Αννας Τσιφτελίδου