Τελευταία Νέα:

Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου ρίχνεται στη μάχη κατά του κορωνοϊούΤο δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού προσπαθεί να βάλει ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου.


Συγκεκριμένα, ο Summit της IBM βοήθησε ερευνητές του University of Tennessee να βρουν μέσα σε δύο ημέρες 77 ουσίες που μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του ιού να μεταδίδεται, τρέχοντας συνολικά 8.000 προσομοιώσεις για το πώς επηρεάζουν διαφορετικές δραστικές ουσίες την πρόοδο του ιού σε έναν οργανισμό.

«Το Summit χρειάστηκε για να πάρουμε γρήγορα τα αποτελέσματα προσομοιώσεων που θέλαμε. Μας πήρε δύο μέρες, ενώ κανονικά θα έπαιρνε μήνες σε έναν κανονικό υπολογιστή. Τα αποτελέσματά μας δε σημαίνουν πως βρήκαμε μία θεραπεία για τον COVID-19.
Αποτέλεσμα εικόνας για Summit της IBM

Είμαστε αισιόδοξοι όμως πως μέσα από τα υπολογιστικά μας ευρήματα θα προκύψουν ενημερωμένες έρευνες και ένα πλαίσιο εργασίας για πειράματα τα οποία θα μελετήσουν περαιτέρω αυτές τις ουσίες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του πανεπιστημίου, Τζέρεμι Σμιθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια