Η ανακοίνωση του Δήμου για την 5η Λευκή Νύχτα της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων και του Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του Δήμου για την 5η Λευκή Νύχτα της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων και του Δήμου Θέρμης


Χιλιάδες κόσμου στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Θέρμη και την 5η Λευκή Νύχτα της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων και του Δήμου Θέρμης


Για 5η χρονιά η Θέρμη, μπήκε στο εορταστικό κλίμα για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, των Χριστουγέννων με τον καλύτερο τρόπο. Μία λαμπρή βραδιά για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου και τη μεγάλη γιορτή της αγοράς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, οι χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες που τίμησαν με τη δυναμική παρουσία τους τη “λευκή” αλλά και “φωταγωγημένη” Θέρμη.


Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου μας, από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη μιας μεγάλης γιορτινής βραδιάς, με μηνύματα αισιοδοξίας και πάνω από όλα αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, ώστε κανείς συνδημότης μας να μη νιώσει μόνος αυτές τις γιορτές.


Η πλατεία Παραμάνα άρχισε να γεμίζει από τις πρώτες απογευματινές ώρες. Εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα έσπευσαν για το λούνα παρκ, τους ξυλοπόδαρους και τους ταράνδους, τις μασκότ, τους Άι Βασίληδες, τις τεράστιες νερόφουσκες, τα πολύχρωμα μπαλόνια και το face painting.



Και φέτος, η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Θέρμης σε απόλυτη συνεργασία και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμης και της ΔΕΠΠΑΘ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και φέτος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό της εκδήλωσης και να μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο το εορταστικό κλίμα στους  χιλιάδες επισκέπτες αλλά και να τονώσουν την τοπική μας αγορά.



Ήταν μία όμορφη εορταστική βραδιά,, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδαζαν και έκαναν τα ψώνια τους σε μια νύχτα λευκή, θερμή και άκρως εμπορική. Τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία της βραδιάς ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων, καθώς η αγορά χάρη και στις μεγάλες εκπτώσεις που άγγιζαν έως και το 60%, προσέλκυσαν το αγοραστικό κοινό, που δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα ψώνια των Χριστουγέννων στην αγορά της Θέρμης. Πολύ αυξημένη φέτος και η κίνηση στην εστίαση με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά έως τις πρώτες πρωινές ώρες ξημερώματα Κυριακής. Οι καταστηματάρχες εκτός από τις μεγάλες εκπτώσεις πρόσφεραν στον κόσμο και νόστιμα εδέσματα μαζί με κρασάκι. 

Ο πήχης μπήκε ψηλά , δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης κ Ευστάθιος Πιστέλας και συμπληρώνει, “οφείλουμε να ανταποκριθούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και επιτυχία την επόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές μας και κυρίως τις χιλιάδες κόσμου που ήρθανε στη Θέρμη, από Λάρισα, Καβάλα, Ημαθία και τόσες άλλες περιοχές κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Σάββατο, απολαμβάνοντας μία ακόμη “ΛΕΥΚΉ ΝΎΧΤΑ”, πιο επιτυχημένη και πιο οργανωμένη από ποτέ. 

Παράλληλα ο κ. Πιστέλας επεσήμανε πως η μεγάλη επιτυχία της φετινής εκδήλωσης, οφείλεται στην εντατική ομαδική δουλειά της Διοίκησης της Ένωσης και συγκεκριμένα, της Αντιπροέδρου κ. Φανής Μπλιούμη, του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Τριανταφυλλίδη και του Οικονομικού Επόπτη κ. Αργύρη Τριανταφύλλου. Δεν παρέλειψε τέλος, να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που εδώ και πέντε χρόνια στηρίζει τη “Λευκή Νύχτα”, τη θεσμοθετημένη εκδήλωση της ΕΕΕΘ, που κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο το αγοραστικό κοινό”.





Οι Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι, Σερραίων κατοίκων Θέρμης, Θρακιωτών και Γηγενών Μακεδόνων ήταν σκορπισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Θέρμης παρουσιάζοντας τα έθιμά τους και μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά της Θέρμης.


Τυμπανιστές, χορωδίες και συγκροτήματα τραγουδούσαν χαρμόσυνες μελωδίες στην κεντρική πλατεία. Στην επιμέλεια και παρουσίαση του προγράμματος της μεγάλης γιορτής της Θέρμης ήταν ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος έως αργά το βράδυ παρέμεινε επί σκηνής ευδιάθετος, χαμογελαστός και πρόθυμος να φωτογραφηθεί και να αστειευτεί με όλους, μικρούς και μεγάλους.


Οι χιλιάδες επισκέπτες του περασμένου Σαββάτου δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν τη σοκολάτα που πρόσφεραν οι πρόσκοποί μας, του 1ου Συστήματος, καθώς και να  επισκεφτούν και τα ξύλινα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά του Μπάρμπα Αλέκου, το ζεστό κρασί προσφορά της κάβας Eviva, το όμορφο περίπτερο που φιλοξενούσε την Πνοή Ελπίδας, που σιτίζει πάνω από 80 οικογένειες,το μη κερδοσκοπικό αυτό οργανισμό που εδρεύει στο δήμο Θέρμης κι έχει μακρόχρονη εθελοντική φιλανθρωπική δράση.


Στο σπιτάκι αυτό οι επισκέπτες στάθηκαν να δουν και να επιλέξουν ένα από τα καλαίσθητα χειροτεχνήματα από τους εθελοντές του φορέα, τα έσοδα των οποίων, κάθε φορά, μετατρέπονται σε τρόφιμα κλπ. καταναλωτικά αγαθά για τις 85 οικογένειες που η Πνοή Ελπίδας υποστηρίζει κάθε μήνα.






Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου και για τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα γούρια, τα όμορφα διακοσμητικά και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τα άνθη της εποχής στο τέταρτο ξύλινο σπιτάκι όπου βρίσκονταν οι εθελοντές του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πνοή Ζωής για τα Παιδιά, που και φέτος με τα έσοδα του μπαζάρ τους, θα ενισχύσουν αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου μας .

Μεγάλη αλλά και συγκινητική υπήρξε και η προσφορά του κόσμου στις Κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου και κυρίως μικρά παιδιά. Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100 παιχνίδια για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου, από παιδιά συνδημοτών μας που είτε προσέφεραν τα παιχνίδια που δεν παίζουν πια, είτε εντελώς νέα παιχνίδα, 60 βιβλία καθώς μεγάλη ποσότητα φαρμάκων για το Κοινωνικό μας Φαρμακείο. 



Αισθητή η παρουσία και η βοήθεια και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, που είχαν πάρει θέση στην Κεντρική Πλατεία και τους γύρω δρόμους από νωρίς το απόγευμα συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια ήχησαν στο πλαίσιο της όμορφης βραδιάς από τη Μικτή Χορωδία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Θέρμης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας, ξεκίνησε με τους Kuklusax υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόφιλου Σωτηριάδη και το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. 

Ακολούθησε η μουσικοχορευτική συναυλία του 9μελους συγκροτήματος Fabulous με πλήρη ηχητική κάλυψη και φωτισμό. video-wall που καθ΄όλη τη διάρκεια των δρωμένων που μετέδιδε ζωντανά τις δράσεις που βρισκόταν σε εξέλιξη τόσο στην Κεντρική πλατεία της Θέρμης όσο και στις οδούς Γρηγ. Αποστ. Ταβάκη- Βενιζέλου και Δημητρίου και Καραολή.



Κιθάρες και τραγούδια είχαν την τιμητική τους σε μόνιμη βάση επί των παρόδιων καταστημάτων που βρίσκονται στην Γρηγ. Αποστ. Ταβάκη και Βενιζέλου από τους Βαγγέλη Αγγελόπουλο και Σαρκαβάζη Σωτήρη από το ΔΩΘ. 

Στους συγκεκριμένες δρόμους άλλωστε, παρέλασαν και τα σύνολα κρουστών:  κρουστόφωνα και οι Paranoe (τυμπανιστές), καθώς οι σύλλογοι Γηγενών Μακεδόνων, Θρακιωτών Μανδριτσιωτών και Σερραίων κατοίκων Θέρμης με χριστουγεννιάτικα έθιμα που αναβίωσαν και παρουσίασαν καταλήγοντας στην πλατεία Παραμάνα.


Κατά την διάρκεια της διέλευσης όλων των συλλόγων πραγματοποιούνταν στάσεις με κεράσματα και κρασί από τους επαγγελματίες. Τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι βιντεοσκόπησαν όλες τις εκδηλώσεις, ενώ ο μοναδικός Χρήστος Φερεντίνος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις διασκεδάζοντας και “παίζοντας” με μικρούς και μεγάλους δίνοντας ένα άλλο γιορτινό και χαρούμενο στίγμα στη μεγάλη γιορτή της αγοράς μας με την ξεχωριστή του παρουσίαση και περιγραφή, αλλά και τους “ιδιαίτερους” σχολιασμούς του.


Στην μεγάλη γιορτή της Θέρμης παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο εκπρόσωπος της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Πάλλας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επίσης συνδιοργανωτή της μεγάλης εκδήλωσης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Αυγέρη, και χιλιάδες συνδημότες μας και επισκέπτες που κυριολεκτικά κατέκλυσαν κάθε γωνιά της Θέρμης.