Γιατί η σοκολάτα των ΗΠΑ έχει διαφορετική γεύση από την ευρωπαϊκή σοκολάτα; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί η σοκολάτα των ΗΠΑ έχει διαφορετική γεύση από την ευρωπαϊκή σοκολάτα;Η σοκολάτα είναι μια απολαυστική λιχουδιά που τρώγεται σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιετίες.
Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι οι Μάγια άρχισαν να καταναλώνουν σοκολάτα για πρώτη φορά στην αρχαία Μεσοαμερική πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια, σύμφωνα με το History. 

Τότε, μάλιστα, η κορυφαία ποιότητα σοκολάτας θεωρούνταν ιερή και ανταλλάσσονταν ως πολύτιμο νόμισμα.Η σοκολάτα έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και αργότερα έγινε δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του διάσημου ζαχαροπλαστείου Milton Hershey γύρω στο 1900, ενώ σήμερα παντού στον κόσμο ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη σοκολάτα σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι παντού η σοκολάτα έχει την ίδια γεύση και μεγαλύτερη απόδειξη όλων το γεγονός ότι η σοκολάτα στις ΗΠΑ έχει διαφορετική γεύση από τη σοκολάτα στην Ευρώπη.

Η αμερικανική και η ευρωπαϊκή σοκολάτα περιέχουν διαφορετικές ποσότητες συστατικών

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι παράγονται με διαφορετικές ποσότητες συστατικών. Σύμφωνα με το Candy Club, όλα συνοψίζονται στους μοναδικούς κανονισμούς παρασκευής τροφίμων των χωρών. 

Πιο απλά, η Αμερική και η Ευρώπη διαφέρουν όσον αφορά την ποσότητα κακάο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές, τα ξεχωριστά προφίλ γεύσης και πηγές των διαθέσιμων συστατικών και την αναλογία των πρώτων υλών όπως το γάλα, η ζάχαρη και οι κόκκοι κακάο. 

Για παράδειγμα, η αμερικάνικη σοκολάτα χρησιμοποιεί συνήθως κόκκους κακάο από τη Νότια Αμερική και η ευρωπαϊκή σοκολάτα περιέχει κόκκους κακάο από τη Δυτική Αφρική, εξηγεί το Gourmet Boutique.

Και πάρτε για παράδειγμα τη σοκολάτα γάλακτος, μια από τις πιο αγαπημένες ποικιλίες στη γη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, λοιπόν, η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να περιέχει 25% ή περισσότερα στερεά κακάο, ενώ στις ΗΠΑ η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να περιέχει 10% ή περισσότερο, σύμφωνα με το BBC. 

Όσον αφορά το ποια σοκολάτα έχει πραγματικά καλύτερη γεύση, λοιπόν… αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον καταναλωτή.