Θέρμη: Κυριακή 28 Απριλίου η συνάντηση για τους "αθέατους ρόλους των γυναικών" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Κυριακή 28 Απριλίου η συνάντηση για τους "αθέατους ρόλους των γυναικών"//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης
Στη Θέρμη και συγκεκριμένα, στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του πρωτότυπου προγράμματος με τίτλο: με τίτλο: "𝚽𝛚𝛕𝛐𝛄𝛒𝛂𝛗ί𝛇𝛐𝛎𝛕𝛂ς 𝛂𝛉έ𝛂𝛕𝛐𝛖ς 𝛒ό𝛌𝛐𝛖ς 𝛄𝛖𝛎𝛂𝛊𝛋ώ𝛎» το οποίο υλοποιεί

➣ η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και

➣ το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης.

𝚮 𝛔𝛖𝛎ά𝛎𝛕𝛈𝛔𝛈 𝛉𝛂 𝛄ί𝛎𝛆𝛊 𝛕𝛈𝛎 𝚱𝛖𝛒𝛊𝛂𝛋ή 𝟐𝟴 𝚨𝛑𝛒𝛊𝛌ί𝛐𝛖 𝛋𝛂𝛊 ώ𝛒𝛂 𝟏𝟗:𝟎𝟎.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου έχουν γίνει ήδη ανάλογες συναντήσεις σε άλλες κοινότητες του δήμου, είναι να  "𝛇𝛚𝛎𝛕𝛂𝛎έ𝛙𝛐𝛖𝛎" και να αποτυπωθούν φωτογραφικά βιώματα και μνήμες γυναικών των δεκατεσσάρων Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης, με τα διαφορετικά ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά τους.

Ήθη, έθιμα, μουσικές, χοροί, και στιγμιότυπα της καθημερινότητας, που τις περισσότερες φορές μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, στόμα με στόμα και δεν καταγράφονται, θα αποτυπωθούν μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να φέρει στην επιφάνεια την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του δήμου Θέρμης, έτσι όπως έχει βιωθεί από μεγαλύτερες γυναίκες του τόπου και όπως γίνεται αντιληπτή σήμερα από τις νεότερες γενιές.

Επίσης, μέσα από τα εργαστήρια της δια βίου μάθησης, θα επιτευχθεί η αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών γενεών και η κοινή εμπλοκή σε έναν κοινό σκοπό που αναδεικνύει τις γυναικείες ιστορίες.

Στο τέλος του προγράμματος θα παραχθεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα, στις σελίδες του οποίου θα αγκαλιάζονται καλλιτεχνικές φωτογραφίες και κείμενα για τους αθέατους ρόλους των γυναικών του Δήμου, ως μια προσπάθεια να παραμείνουν ακέραια και σταθερά στο χρόνο.

Ένας γύρος εκδηλώσεων εορτασμού στις κοινότητες μαζί με κατά τόπους εκθέσεις φωτογραφιών και μία εκδήλωση στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης θα είναι τα τελικά events που θα δυναμώσουν τις φωνές των γυναικών και θα τις φέρουν κοντά με ανθρώπους εντός και εκτός του δήμου.