Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Θεόδωρος Βαρυτιμιάδης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Θεόδωρος Βαρυτιμιάδης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου σε ηλικία 86 ετών ο Θεόδωρος Βαρυτιμιάδης. Από τα ιστορικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, όταν ακόμη η Θέρμη ήταν Κοινότητα, της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος για δώδεκα χρόνια, από το 1982 έως το 1994. 

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξέφρασε, εκ μέρους όλου του δημοτικού συμβουλίου τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, τη σύζυγό του Άννα και τα παιδιά του Αναστάσιο και Ευστράτιο.

Μιλώντας για την προσφορά του εκλιπόντα ο δήμαρχος Θέρμης ανέφερε πως «ο Θόδωρος Βαρυτιμιάδης ήταν ένα ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο, ένας ενεργός πολίτης που πίστευε ότι αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ενεργοποίηση των πολιτών, γι’ αυτό και συμμετείχε παντού. Ως αγρότης στους αγώνες των αγροτών, στο συνεταιριστικό κίνημα, στην Ομοσπονδία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, στην ομάδα του χωριού του, τον Ατρόμητο. Ήταν πανταχού παρών!

Το 1982 συναντηθήκαμε ως ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Ενότητας και γίναμε συνοδοιπόροι στον αγώνα της αυτοδιοίκησης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Δεν θα λησμονήσω την πρώτη φορά που κερδίσαμε την Κοινότητα, μια παρέα νεαρών, μορφωμένων παιδιών, με ελάχιστους μεγαλύτερους και εμπειρότερους, ανάμεσα στους οποίους ο Θόδωρος Βαρυτιμιάδης, ο Μπάμπης ο Τσιγγάς και ο Νίκος ο Πάζης. Δεν θα λησμονήσω τις συναντήσεις μας με μπροστάρη τον Γιώργο τον Κουγιάμη, μέσα από τις οποίες συνδιαμορφώσαμε το πλαίσιο λειτουργίας της παράταξης, τις αρχές και τις αξίες της. Βασικό χαρακτηριστικό μας ήταν η αγάπη μας για τον τόπο και η προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας.

Ο Θόδωρος τίμησε με τη συμμετοχή του και τη δουλειά του την παράταξη και τιμήθηκε από την παράταξη και τον επικεφαλής της τον Γιώργο Κουγιάμη, αναλαμβάνοντας την αντιπροεδρία της Κοινότητας και την εποπτεία του Τριαδίου για πολλά χρόνια. Είχε πολλή μεγάλη αγάπη για τον τόπο του το Τριάδι. 

Συγχρόνως, ήταν από τους πρωτεργάτες της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων ανάμεσα στη Θέρμη και στο Τριάδι που τότε ήταν σε έξαρση. Γιατί ο Θόδωρος καταλάβαινε την αξία και τη δύναμη της ενότητας της κοινωνίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Συμμετείχε σε όλες τις αποφάσεις εκείνης της εποχής που συνέβαλαν ώστε να μετατραπούν δύο μικρά και ασήμαντα χωριά, η Θέρμη και το Τριάδι, σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Δεν θα ξεχάσω τη βραδιά της πολιορκίας της Κοινότητας από πολίτες, κυρίως αγρότες, συναδέλφους και συναγωνιστές του Θόδωρου που αντιδρούσαν στο σχέδιο της επέκτασης των δύο οικισμών. Ο Θόδωρος ήταν βράχος, κατασταλαγμένος μαζί με όλους μας, πεπεισμένος ότι κάναμε το καλύτερο για τον τόπο».

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν εκείνη την περίοδο, τις δύο τελευταίες τετραετίες που η Θέρμη ήταν Κοινότητα ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε στο έργο του βιολογικού σταθμού, στο μεγάλο έργο της ύδρευσης της κοινότητας, στην ίδρυση του Πολιτιστικού, στο κλειστό γυμναστήριο κ.ά.

Μιλώντας δε, για την προσωπικότητα του Θεόδωρου Βαρυτιμιάδη ο δήμαρχος σημείωσε πως «ο Θόδωρος δεν ήταν συγκρουσιακός, παρά το ότι συμμετείχε σε όλους τους αγώνες. Ήταν άνθρωπος της συναίνεσης. Προσπαθούσε με επιχειρήματα, να πείσει αυτούς που είχαν διαφορετική άποψη. Έτσι γινόταν παραγωγικός και αποτελεσματικός και υπήρξε συνοδοιπόρος σε μια δύσκολη εποχή που η αυτοδιοίκηση δεν ήταν αυτή που ξέρουμε σήμερα. 

Ο Θόδωρος υπηρέτησε τον τόπο του σε δύσκολα χρόνια και για την αυτοδιοίκηση και για την κοινωνία με τις μεγάλες αντιθέσεις που δημιουργούσαν ρήγματα και διαχωρισμούς, στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσπάθειας εθνικής συμφιλίωσης. Και ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν, λόγω του χαρακτήρα του και του συναινετικού τρόπου που λειτουργούσε στο να σφυρηλατήσει την ενότητα στην κοινωνία. 
Και μετά το 1994, που η Κοινότητα έγινε δήμος, κάποιοι συνεχίσαμε την πορεία μας στην Αυτοδιοίκηση. Ο Θόδωρος στάθηκε δίπλα μας, ως ενεργός πολίτης, εκφράζοντας τις απόψεις του και υποστηρίζοντας αποφασιστικά το έργο μας. Θόδωρε σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου, για την υποστήριξή σου, για τη μεγάλη προσφορά στον τόπο σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».