Πόση ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό να κάνεις ντους (Υπάρχει ιδανική ώρα λένε οι ειδικοί) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πόση ώρα πριν τον ύπνο είναι ιδανικό να κάνεις ντους (Υπάρχει ιδανική ώρα λένε οι ειδικοί)

Ένα ντους μόλις σηκωθείτε από τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα. Ωστόσο, αν το ζητούμενο σας είναι να κοιμηθείτε καλύτερα, τότε θα πρέπει να κάνετε ντους το απόγευμα ή το βράδυ.

Ένα ντους θα καθορίσει σε αρκετό βαθμό το πόσο θα χαλαρώσετε, με τη θερμοκρασία του σώματος να παίζει σημαντικό ρόλο στο να ρυθμιστεί ο κιρκάδιος ρυθμός, δηλαδή του βιολογικού μας ρολογιού που καθορίζει πότε νυστάζουμε και πότε θα είμαστε σε εγρήγορση.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζεστό νερό, ώστε να επιτύχετε τη χαλάρωση που χρειάζεται λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Η πτώση της θερμοκρασίας που θα έρθει μετά το ντους, θα είναι ένα σημάδι για τον οργανισμό ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε.

Ποια όμως είναι η ιδανική ώρα να κάνετε το ντους σας; Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν πρέπει να κάνετε ντους αμέσως πριν πέσετε για ύπνο, γιατί η θερμοκρασία του σώματος θα είναι υψηλή και αυτό δεν θα βοηθήσει ώστε να κοιμηθείτε εύκολα. Ντους λοιπόν πρέπει να κάνετε είτε το απόγευμα, είτε νωρίς το βράδυ. 
Η διάρκεια του κατά προτίμηση να είναι 20 λεπτά περίπου, ώστε να υπάρχει και αρκετός χρόνος ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος. Και μετά σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να κάνεις ντους, 1,5 ώρα πριν από τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν πέσετε στο κρεβάτι, το σώμα θα είναι δροσερό και έτοιμο για ύπνο.