Skiplagging: Ο νέος τρόπος που σκέφτηκαν κάποιοι για να γλιτώσουν χρήματα από τα αεροπορικά ταξίδια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Skiplagging: Ο νέος τρόπος που σκέφτηκαν κάποιοι για να γλιτώσουν χρήματα από τα αεροπορικά ταξίδια


Μια «γκρίζα» τακτική φαίνεται πως ακολουθούν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των πτήσεων.

Είναι γεγονός πως το κόστος των πτήσεων τα τελευταία δύο χρόνια εκτοξευτεί. Η ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και τη μεγάλη ζήτηση έχουν οδηγήσει σε μια δραματική άνοδο των αεροπορικών εισιτηρίων. Επόμενο ήταν, λοιπόν, οι ταξιδιώτες να σκαρφιστούν τακτικές, προκειμένου να γλιτώσουν μερικά χρήματα.

Έτσι, τον τελευταίο καιρό έχει έρθει στο προσκήνιο μια «γκρίζα» τακτική που ακούει στο όνομα «skiplagging» ή αλλιώς «κρυφή πόλη». Σύμφωνα με το Business Insider είναι η κράτηση εισιτηρίων με ανταπόκριση στο αεροδρόμιο του πραγματικού προορισμού των επιβατών. Με λίγα λόγια, οι ταξιδιώτες πραγματοποιούν κανονικά την πτήση μέχρι το πρώτο αεροδρόμιο της ανταπόκρισης και στη συνέχεια παραλείπουν τη δεύτερη πτήση και δεν επιβιβάζονται ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γλιτώσουν αρκετά χρήματα.



Αυτή η τακτική δεν είναι μεν παράνομη, αλλά αντίκειται στους Όρους και Προϋποθέσεις πολλών αεροπορικών εταιρειών. Για παράδειγμα αν κάποιος επιβάτης θέλει να κλείσει εισιτήριο μετ' επιστροφής για απευθείας πτήση από Νέα Υόρκη για το Άμστερνταμ στο τέλος του Ιουνίου με την KLM θα έπρεπε να πληρώσει 2.850 δολάρια.

Ωστόσο, αν αλλάξει τον τελικό προορισμό μόνο του πρώτου ταξιδιού και βάλει το Λονδίνο με ανταπόκριση στο Άμστερνταμ (και απλά κατέβει στο Άμστερνταμ χωρίς να πάει ποτέ στο Λονδίνο) θα πληρώσει σχεδόν 700 δολάρια λιγότερα!

Mάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιστροφή παρέμεινε απευθείας πτήση από το Άμστερνταμ στη Νέα Υόρκη, ώστε να μην διακινδυνεύσει κανείς να ακυρωθεί το ταξίδι του λόγω απουσίας στην πρώτη πτήση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Skiplagging δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν κανείς θέλει να πάρει μαζί του μεγάλες βαλίτσες, διότι όσες μπαίνουν στο αεροπλάνο μεταβαίνουν αυτόματα στον τελικό προορισμό.