Που πραγματοποιούνται ψεκασμοί για τα κουνούπια στην περιοχή του δήμου Θέρμης από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Που πραγματοποιούνται ψεκασμοί για τα κουνούπια στην περιοχή του δήμου Θέρμης από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων, στην περιοχή του δήμου Θέρμης, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 


Το πρόγραμμα καταπολέμησης περιλαμβάνει δράσεις στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα όλων των οικισμών του δήμου, έως και δύο χιλιόμετρα πέριξ αυτών, καθώς και στις αστικές εστίες και εντός των ιδιοκτησιών σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης.


Το πρόγραμμα ψεκασμών την τρέχουσα εβδομάδα έχει ως εξής:

➭ΔΕΥΤΕΡΑ 05/06/23: 
ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ

➭ΤΡΙΤΗ 06/06/23: 
ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ – ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ – ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΘΕΡΜΗ-ΤΡΙΑΔΙ- ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

➭ΤΕΤΑΡΤΗ 07/06/23: 
ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ – ΤΡΙΛΟΦΟ – ΠΛΑΓΙΑΡΙ – ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ – ΣΟΥΡΩΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/06/23: 
ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΛΑΚΚΙΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ – ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ


Οδηγίες προς τους δημότες

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης είναι πολύτιμη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των δημοτών ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους. 

Τα μέτρα αυτά είναι:

• Έπειτα από βροχή θυμηθείτε να απομακρύνετε όλα τα στάσιμα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κουνουπιών.

• Προτιμάτε να ποτίζετε νωρίς το πρωί και όχι αργά το απόγευμα ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμισθεί και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Τέλος, πέραν των δράσεων από πλευράς δήμου και των μέτρων που θα πρέπει να παίρνουν οι κάτοικοι, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ή να αναφέρετε το γεγονός στο δήμο Θέρμης στο 2313300754 προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.