4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων


Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους:
➣ Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
➣ Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).
➣  Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.


Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. 

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θα δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε όλοι να φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα 365 μέρες το χρόνο, προσφέροντας τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής, κάτι που πάρα πολλοί εθελοντές κάνουν με όλη τους την ψυχή.

Και μην ξεχνάμε, ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα είναι ένδειξη παιδείας και πολιτισμού της κοινωνίας μας για αυτό η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι απαραίτητη.



Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – 4 Απριλίου: 10 τρόποι να βοηθήσουμε τα αδέσποτα


1. Παρέχουμε τροφή και νερό

Αφήνουμε σε σημεία που υπάρχουν αδέσποτα ζώα, δοχεία με νερό και ξηρά τροφή. Δεν πρέπει ν’ αφήνουμε υπολείμματα από το φαγητό μας (ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει κόκαλα, γιατί αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα ζώα). Επίσης θα πρέπει να φροντίζουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες στα σημεία που αφήνουμε τα δοχεία.


2.Παρέχουμε φιλοξενία

Μπορούμε να φιλοξενήσουμε ένα αδέσποτο ζώο που έχει ανάγκη και να το βοηθήσουμε να μην επιστρέψει στον δρόμο. Φιλοξενούμε τα αδέσποτα ζώα, μέχρι να βρουν το παντοτινό σπίτι τους.



3. Επικοινωνούμε με φιλοζωϊκές οργανώσεις

Επικοινωνούμε με φιλοζωϊκές οργανώσεις και μαθαίνουμε πώς μπορούμε να γίνουμε εθελοντές. Η προσφορά αυτή δεν κάνει καλό μόνο στα ζωάκια αλλά και σε μας, καθώς μας γεμίζει χαρά που προσφέρουμε σε κάποιον που έχει ανάγκη.


4. Στηρίζουμε οικονομικά τις φιλοζωϊκές οργανώσεις

Οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία, έχουν ανάγκη την οικονομική στήριξή μας καθώς τα έξοδα για την φροντίδα των ζώων είναι μεγάλα. Βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στηρίζοντάς τες οικονομικά.


5. Επισκεπτόμαστε καταφύγια ζώων

Μαθαίνουμε για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων και τα επισκεπτόμαστε για να μάθουμε τις ανάγκες τους και να βοηθήσουμε.


6. Γινόμαστε εθελοντές σίτισης

Μπορούμε να κάνουμε εγγραφή στην ειδική φόρμα του Dog’s Voice, για να γίνουμε εθελοντές σίτισης στον Δήμο μας. Έτσι, μπορούμε να βοηθήσουμε αδέσποτα ζώα.


7. Κοινοποιούμε αγγελίες υιοθεσίας

Αν γνωρίζουμε κάποια αδέσποτα μπορούμε να κοινοποιήσουμε αγγελίες υιοθεσίες με φωτογραφίες εμπνέοντας ίσως κάποιους να τα υιοθετήσουν.


8. Ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων

Ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων έτσι ώστε να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε, εφόσον πέσει κάτι στην αντίληψή μας, είτε πρόκειται για κακοποίηση είτε για άλλο περιστατικό και ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε.



9. Βοηθάμε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να φροντίσουν τα ζώα τους

Αν γνωρίζουμε κάποιον ηλικιωμένο ή κάποιον άνθρωπο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και έχει κατοικίδιο, μπορούμε να τον βοηθήσουμε πηγαίνοντας για βόλτα το σκυλάκι, αγοράζοντας τροφές ή σε θέματα υγείας αναλαμβάνοντας την επίσκεψη στον κτηνίατρο.

10. Υιοθετούμε ένα αδέσποτο

Τέλος, αφού σκεφτούμε υπεύθυνα, μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο και να μεγαλώσουμε έτσι την οικογένεια μας προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον και πολύ αγάπη σε κάποιο ζωάκι που έχει ανάγκη.

mypet.gr


Δείτε όλα τα άρθρα για το  ΣΥΠΠΑΖΑΘ εδώ