Πέντε τάσεις στο χώρο του μακιγιάζ που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη του 2023 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πέντε τάσεις στο χώρο του μακιγιάζ που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη του 2023



Αργά αλλά σταθερά, ο χειμώνας φεύγει και μαζί του, οι τάσεις σε όλες τις κατηγορίες αρχίζουν να αλλάζουν. Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι glam τάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών αφορούσαν το να κάνεις μια σοβαρή δήλωση με την εμφάνισή σου, με τολμηρές γραμμές στα μάτια, μεταλλικές υφές και αισθησιακά βαθιές κατακόκκινες αποχρώσεις να αφήνουν το στίγμα τους.


Όσο για τις τάσεις μακιγιάζ για την άνοιξη του 2023; Λοιπόν, σίγουρα θα δείτε νεανικά ενυδατωμένη επιδερμίδα που προκύπτει από μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, αλλά και ονειρικές παστέλ αποχρώσεις αλά ’60s σε αφθονία.

Έμφαση στην προετοιμασία πριν το μακιγιάζ


Αν ήσουν ποτέ περίεργη για τη λαμπερή ρουτίνα της Kendall Jenner ή της Hailey Bieber, είσαι τυχερή: Η makeup artist τους, Mary Phillips, αποκάλυψε το (viral πλέον) contour-before-foundation hack της. 
Και ο Yanni Peña, ένας επαγγελματίας μακιγιέρ με έδρα τη Νέα Υόρκη, του οποίου η δουλειά μπορεί να εντοπιστεί σε όλες τις πασαρέλες μόδας, παραδέχεται ότι η «λεπτή προσέγγιση στο σμιλευμένο δέρμα» θα είναι παντού αυτή την άνοιξη.

Εφέ μπαλαρίνας


Σε όλες τις κατηγορίες ομορφιάς και μόδας, το balletcore έχει εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες τάσεις του τώρα. 
Και με την άνοιξη στον ορίζοντα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κουκλίστικα μάτια, οι γλυκές βλεφαρίδες, τα κοκεταρισμένα χείλη και οι αμέτρητες αποχρώσεις του ροζ θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Υπέροχη λεβάντα


Πέρυσι τέτοια εποχή, το μοβ ρουζ κυριαρχούσε. 
Η Sara Talias, επαγγελματίας μακιγιέρ που ειδικεύεται σε νυφικά και editorial glam looks, λέει στο Bustle ότι η ιστορία αγάπης του μοβ χρώματος πρόκειται να επικεντρωθεί περισσότερο στα μάτια αυτή την άνοιξη: «Μια τάση που θα δούμε για την άνοιξη είναι η επιστροφή της μοβ σκιάς ματιών. 
Περιμένετε να δείτε πολλές πανέμορφες ιριδίζουσες αποχρώσεις σε τόνους λεβάντας, σε συνδυασμό με πολλή μάσκαρα για ένα πολύ αιθέριο βλέμμα».

Έμφαση στο ρουζ

Από το contouring με ρουζ, μέχρι τη χρήση υγρών τύπων για να φωτίσει τα μάτια, το ρουζ επανήλθε δυναμικά τον τελευταίο χρόνο περίπου -και η Allison Kaye, επαγγελματίας makeup artist που συνεργάζεται με mega influencers όπως η Jasmine Sanders και η Sophia Culpo, λέει ότι η τάση δεν θα δείξει σημάδια επιβράδυνσης την άνοιξη: «Το ζωηρό ροζ ρουζ σε όλο το μήκος των ζυγωματικών μας, αναμειγνύεται στα βλέφαρα και σαρώνεται πάνω από τη μύτη».

Επιρροές από τα ‘60s

Η δεκαετία του ’60 καθορίστηκε από τα τολμηρά γραφικά μάτια, τις ονειρικές παστέλ αποχρώσεις, τις δραματικές ψεύτικες βλεφαρίδες και τα «πειραγμένα» μαλλιά σε σοβαρά ύψη -και celebrities όπως η Jenna Ortega, η Florence Pugh και πολλές άλλες πειραματίζονται με τις τάσεις της δεκαετίας.