Κίτρινες vs Πράσινες μπανάνες: Τα θετικά και τα αρνητικά της κατανάλωσής τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κίτρινες vs Πράσινες μπανάνες: Τα θετικά και τα αρνητικά της κατανάλωσής τους

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι διαφέρουν οι πράσινες από τις κίτρινες μπανάνες; Και οι δύο είναι σούπερ υγιεινές για διαφορετικούς, όμως, λόγους.

Κι όμως έχουν και θρεπτικές διαφορές πέρα από διαφορές στη γεύση και την εμφάνιση.

Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική αξία και αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε και δύο είδη μπανάνας στη διατροφή σας.

Τα θετικά της πράσινης μπανάνας:
υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και σε προβιοτικά βακτήρια
⇒ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι σημαντικό και θετικό για κάποιον που έχει θέματα διαβήτη
υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως σε χορταίνει για πολύ περισσότερο

Τα αρνητικά της πράσινης μπανάνας:
⇒ η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα καθώς είναι πιο δύσκολη η συγκεκριμένη μπανάνα στην πέψη
⇒ έχει λιγότετα αντιοξειδωτικά