Έτσι "σκοτώνετε" το αυτοκίνητό σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτσι "σκοτώνετε" το αυτοκίνητό σας

Η κατοχή ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι όνειρο ή εφιάλτης, ανάλογα με το πόσο επιμελώς το προσέχουμε.
Αυτό μας λέει ο μη κυβερνητικός οργανισμός Car Care Council, που προσπαθεί εδώ και χρόνια, σε συνεργασία με το αμερικανικό Δημόσιο, να ευαισθητοποιήσει τους αμερικανούς οδηγούς στην προστασία και την καλή λειτουργία των οχημάτων τους.


Η εκστρατεία ενημέρωσης «Be Car Care Aware» έχει κριθεί μάλιστα ιδιαιτέρως επιτυχημένη στους σκοπούς που επιτελεί.


Να πώς μας λέει το Car Care Council ότι ξεπαστρεύουμε το αμάξι μας ένα κακό τη φορά…


Αγνοείτε τον δείκτη ελέγχου κινητήρα
Αυτή την προειδοποιητική λυχνία της μηχανής που ανάβει στο καντράν δεν πρέπει να την παραβλέπουμε, καθώς μπορεί να καταλήξει σε σοβαρότατες ζημιές και ακριβές επισκευές.


Δεν αλλάζετε υγρά και φίλτρα

Πολλά υγρά απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου και των εξαρτημάτων του. Ο συχνός έλεγχός τους, όπως και στα φίλτρα, είναι αποφασιστικής σημασίας για να δουλεύει αξιόπιστα και να μακροημερεύει το όχημα.


Παραμελείτε τα λάστιχα

Τα ξεφούσκωτα λάστιχα φθείρονται γρηγορότερα και επηρεάζουν αρνητικά την ασφάλεια, την απόδοση και τα χιλιόμετρα που βγάζει ένα γέμισμα.


Δεν ακολουθείτε το πρόγραμμα των σέρβις

Πολλά εξαρτήματα και μέρη του αυτοκινήτου φθείρονται με τον χρόνο και χαλάνε, γι’ αυτό και πρέπει να ελέγχονται περιοδικά τα οχήματα για να λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο. Μόνο με το καθιερωμένο σέρβις αποφεύγετε τις ακριβότερες επισκευές που θα σας βγουν στην πορεία.


Δεν πλένετε το όχημά σας

Αν οδηγείτε επί μακρόν το αμάξι σας χωρίς πλύσιμο, τότε συσσωρεύονται επιβλαβή χημικά και βρομιές, αυξάνοντας τις πιθανότητες σκουριάς.


Οδηγείτε επιθετικά
Είτε μιλάμε για αφόρητο μποτιλιάρισμα, είτε για ακραίες καιρικές συνθήκες, είτε για κακοτράχαλους δρόμους, δεν μπορείς πάντα να αποφεύγεις τις κακές οδηγικές συνθήκες. Μπορείτε όμως να οδηγείτε έξυπνα και να βελτιώσετε την οικονομία του καυσίμου τηρώντας τα όρια ταχύτητας και αποφεύγοντας την επιθετική οδήγηση, περιλαμβανομένων των απότομων εκκινήσεων και φρεναρισμάτων.


«Επειδή η συντήρηση του αυτοκινήτου δεν είναι πάντα προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μπορεί να μη συνειδητοποιούν ότι κάνουν πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις, την ασφάλεια και την αξία του αυτοκινήτου τους», λέει χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής του Car Care Council, Rich White, «ο περιοδικός έλεγχος μπορεί να σε πάει πολύ μακριά σε όρους οικονομίας, αποφυγής πονοκεφάλων και προστασίας της επένδυσης που κάνεις με την αγορά ενός αυτοκινήτου»…