Πώς να αναβαθμίσουμε την ομελέτα μας με ελάχιστα υλικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να αναβαθμίσουμε την ομελέτα μας με ελάχιστα υλικά


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μία φράση που όλοι μας έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές. Μία διαπίστωση των απανταχού διατροφολόγων εδώ και αρκετές δεκαετίες. Μία πολύ καλή ιδέα για πρωινό είναι αυτή της ομελέτας. Απαιτεί λίγα υλικά, ελάχιστο χρόνο εκτέλεσης και απλές γνώσεις μαγειρικής. Για αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά tips για να κάνετε την ομελέτα σας πιο γευστική.



Ντομάτα
Αβγό και ντομάτα δημιουργούν συνδυαστικά μία εικόνα. Αυτή του καγιανά. Δικαιωματικά. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι να συναντηθούν μαγειρικά. Ο πιο απλός είναι να κόψετε τη ντομάτα σε φέτες και να το προσθέσετε στο εσωτερικό της ομελέτας.

Ελιές
Μπορεί να σας φαίνεται οξύμωρο, όμως, σε μερικές περιοχές της χώρας μας, απολαμβάνουν την ομελέτα σε χρώμα κόκκινο και με τη συνοδεία ελιάς και κατσικίσιου τυριού ή μανούρι. Το συγκεκριμένο πάντρεμα προσδίδει ελληνική γεύση στο κλασικό πιάτο του καλοκαιρινού μας πρωινού, με την πικρή αίσθηση της ελιάς να εξισορροπείται από την αλμυρή του τυριού και την ουδέτερη του αβγού.

Κολοκυθάκι
Είναι ο πρίγκιπας του καλοκαιριού. Το αναζητάμε ήδη στη σαλάτα και στα ορεκτικά που ετοιμάζουν οι ταβέρνες δίπλα στο κύμα, τώρα το προσθέτουμε και στην ομελέτα μας. Με δύο τρόπους. Τόσο ως ροδέλες μετά την απομάκρυνση του τηγανιού από το μάτι της κουζίνας όσο και ως μικρότερες μπουκίτσες μαζί με την θρυμματισμένη φέτα και το απαραίτητο αλάτι και πιπέρι.




Φέτα
Το τυρί ΠΟΠ της Ελλάδος ταιριάζει ονειρικά με την ομελέτα σε όλες της τις μορφές. Είτε στο τηγάνι, είτε ψητή στο φούρνο ως μια πιο υγιεινή επιλογή με λιγότερες θερμίδες και ανάλαφρη αίσθηση στον ουρανίσκο, η τριμμένη φέτα λιώνει ανάμεσα στο κράμα κρόκου και ασπραδιού και δημιουργεί μία ελληνικότατη και θρεπτικότατη πρόταση για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Ρίγανη
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε την πανεύκολη διαδικασία δημιουργίας της ομελέτας. Η ρίγανη της δίνει άρωμα και χρώμα. Και γεύση, η οποία για να μην αγγίξει τα όρια της υπερβολής, καλό είναι να προστεθεί με μέτρο και σε όλο την επιφάνεια του μαγειρεμένου αβγού.


Στοιχεία ντόπιας κουζίνας

Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει τη δική της γαστρονομική ειδοποιό διαφορά. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και νοστιμίζει κάθε προορισμό. Στη Άνδρο, για παράδειγμα, η ομελέτα ονομάζεται φρουτάλια. Στη Μάνη το σύγκλινο δεν απουσιάζει από τα συστατικά, σε αρκετά νησιά τη θέση της φέτας παίρνει το ανθότυρο, το μανούρι, το καπνιστό, το τυρί που φτιάχνει ο παραγωγός μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εμείς απολαμβάνουμε την ομελέτα μας.


Protothema.gr