Πώς να πλένετε τα σεντόνια σας για να είναι πάντα μαλακά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να πλένετε τα σεντόνια σας για να είναι πάντα μαλακά


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι στρωμένο με φρεσκοπλυμένα και ευωδιαστά σεντόνια. Για να φτάσετε, ωστόσο, σε αυτήν την απόλαυση στο τέλος της ημέρας σίγουρα χρειάζεται κάποια προσπάθεια, αν θέλετε να σεντόνια σας να είναι πάντα μαλακά.


Για να το επιτύχετε, λοιπόν, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.


Τα σεντόνια, αντιθέτως με τα ρούχα που φοράτε στο γραφείο ή το γυμναστήριο, δεν χρειάζονται πλύσιμο αμέσως μόλις τα χρησιμοποιήσετε μία φορά. Η μακρύτερη διάρκεια που μπορείτε να τα έχετε στρωμένα είναι δύο εβδομάδες, ενώ η εβδομαδιαία αλλαγή τους αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή.


Επιπλέον, επειδή τα σεντόνια δεν λερώνονται με σκληρούς και δύσκολους λεκέδες, δεν χρειάζεται να τα πλένετε σε δυνατά προγράμματα στο πλυντήριο, ούτε σε προγράμματα που έχουν πρόπλυση. 

Προτιμήστε πιο ελαφριά προγράμματα με λιγότερες στροφές και ηπιότερο στύψιμο ώστε να μην αλλοιωθεί η ποιότητα του υφάσματος, αλλά και να τσαλακωθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Κάποια πλυντήρια νέας γενιάς, μάλιστα, έχουν ειδικό πρόγραμμα για το πλύσιμο των σεντονιών.


Τέλος, για να ενισχύσετε τον καθαρισμό τους αυξήστε την θερμοκρασία του νερού στο μέγιστο δυνατό, ανάλογα πάντα μετην ποιότητα του υφάσματος, αφού ελέγξετε τις ενδείξεις στην ετικέτα τους.