Πώς θα αποτρέψετε την υπερθέρμανση του τηλεφώνου εν μέσω καύσωνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα αποτρέψετε την υπερθέρμανση του τηλεφώνου εν μέσω καύσωναΣυνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χωρά για τις επόμενες τρεις ημέρες, με τις υψηλές θερμοκρασίες (θα αγγίξουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου) να ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Τα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου παράγουν θερμότητα όταν δουλεύουν και σε συνδυασμό με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στη συσκευή. Για αυτό το λόγο, ο επεξεργαστής επιβραδύνει τις επιδόσεις του και εσείς βλέπετε πως το τηλέφωνο είναι πιο αργό στη ζέστη. Γενικότερα, τα ηλεκτρονικά σχεδιάζονται για να λειτουργούν έως και στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι μπαταρίες σχεδιάζονται να λειτουργούν και αυτές σε ορισμένες θερμοκρασίες. Όσο πιο πολύ ζεσταίνονται, τόσο πιο πολύ ζορίζονται και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Καταναλώνουν ενέργεια επίσης για να παρακολουθούν την κατάστασή τους και στη ζέστη θα δείτε να εξαντλείται ταχύτερα η στάθμη τους. Επιπλέον, στην παραλία ή σε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα, οι οθόνες συνήθως λειτουργούν στο 100%, έχοντας και αυτές επίπτωση στην μπαταρία.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας δροσερό; Καταρχάς μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο. Στο αυτοκίνητο, προσπαθήστε να το έχετε στη σκιά ή χρησιμοποιήστε μία βάση τηλεφώνου και τοποθετήστε την μπροστά στον αεραγωγό για να το χτυπάει ο κρύος αέρας του air-condition. Αποφύγετε να το έχετε στο φορτιστή αν δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φόρτιση παράγει έξτρα θερμότητα. Αλλιώς όταν το φορτίζετε, μην το χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.

Βγάλτε το από τη θήκη του και απενεργοποιήστε όσες λειτουργίες δε χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα αν δε χρησιμοποιείτε το GPS, κλείστε το. Όσα λιγότερα χρησιμοποιείτε, τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρειάζεται, τόσο λιγότερη θερμότητα θα παράγει. Αν δείτε ότι το κινητό ζορίζεται από τη ζέστη, απλά κλείστε το για λίγα λεπτά, για να επανέλθουν όλα στο φυσιολογικό πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά.

Τέλος, μην το βάλετε στο ψυγείο ή σε παγοσακούλα. Δε βοηθάει. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας προκαλούν ζημιά στα ηλεκτρονικά.