Εκατοντάδες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκατοντάδες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Θέρμης

Εκατοντάδες άτομα, παιδιά και ενήλικες, προσήλθαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης προκειμένου να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Τα παιδιά, συνοδεία γονέων/κηδεμόνων, συμμετείχαν στις ποδηλατοδιαδρομίες και απόλαυσαν διάφορα παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση ενός ποδηλάτου 24’’ με κράνος.


Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, επενδύει μέσω της εκπαίδευσης των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο δήμος Θέρμης θα προσφέρει δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, τη χρήση ποδηλάτων και κράνους σε παιδιά τα οποία δεν διαθέτουν.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης μπορούν να το επισκεφθούν μαθητές δημοτικών σχολείων τα πρωινά και το κοινό τα απογεύματα. 


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται κατά την επίσκεψη των σχολείων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, τη γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τη γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας καθώς και τη βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων). Παράλληλα, το πάρκο παραμένει ανοικτό καθημερινά τα απογεύματα και η πρόσβαση του κοινού είναι ελεύθερη.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το ΠΚΑ μπορούν, κατόπιν ραντεβού, να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους κατά τις πρωινές ώρες.


 Για τα ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.300765 – 2313.071042, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

👉Πρόγραμμα Λειτουργίας ΠΚΑ για επισκέψεις κοινού

Μαΐου – Ιουνίου
👉Δευτέρα – Παρασκευή Ώρες: 18:00 – 21:00

Ιουλίου 
👉Δευτέρα – Σάββατο Ώρες: 18:30 – 21:30

*Το απογευματινό πρόγραμμα λειτουργίας για τους μήνες Αύγουστο & Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί εντός του Ιουλίου.

**Τα παιδιά έως 11 ετών εισέρχονται στο ΠΚΑ με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα.