Κοινότητα Περιστεράς: Ενημέρωση και απολογισμό εργασιών για τον μήνα Μάϊο (φωτο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Περιστεράς: Ενημέρωση και απολογισμό εργασιών για τον μήνα Μάϊο (φωτο)


//Ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Περιστεράς

Ιούνιος!
Μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι! Να είμαστε όλοι υγιείς, να χαρούμε αυτήν την ζεστή εποχή του χρόνου!

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα! Αυτή η ημέρα, μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε, όπως προσέχουμε και προστατεύουμε το σπίτι μας, να προστατέψουμε και το φυσικό περιβάλλον. Ας κάνουμε το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές για ένα κόσμο όμορφο και καθαρό.
 
Από Δευτέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το πανηγύρι μας, το οποίο είναι το επόμενο τριήμερο 11 με 13 Ιουνίου.

Ξεκινάμε την προετοιμασία και όλες τις απαραίτητες εργασίες. 
Την Κυριακή 12 Ιουνίου την διοργάνωση έχει αναλάβει η κοινότητα.

Το πανηγύρι θα γίνει στην πλατεία του χωριού όπως πριν τον κορονοϊό. Θα υπάρχει δωρεάν φαγητό για όλους και ζωντανή μουσική!

 👉Ενώ τη Δευτέρα, θα γίνει το πανηγύρι στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, από την εκκλησία με το παραδοσιακό κουρμπάνι.
  
Σας περιμένουμε όλους......

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό στο χωριό μας είναι οι παρακάτω:

Μία από τις εργασίες που έχουμε προγραμματίσει να γίνουν εθελοντικά, είναι η τοποθέτηση πέτρας σε διάφορα στενά μέσα στο χωριό. Ξεκινήσαμε λοιπόν, από ένα μέρος δίπλα στην εκκλησία αμέσως μετά το πλακόστρωτο. Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν φθορές λόγω μιας μεγάλης βλάβης ύδρευσης, οπότε με την επισκευή της βλάβης μπορέσαμε να τοποθετήσουμε πλάκες έτσι ώστε να ομορφύνει το μέρος και να εναρμονιστεί με το υπόλοιπο.

Στο συγκεκριμένο σημείο τα υλικά τα ζητήσαμε από τη ΔΕΥΑΘ, η οποία και μας τα παραχώρησε.

Συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, κατόπιν αιτήματος μας, εδώ και αρκετές ημέρες κάνει διάφορες ηλεκτρολογικές εργασίες. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν καμμένες λαμπτήρες σε κολώνες ανάπλασης αλλά και μεγάλες ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης έγιναν διάφορες επισκευές στο πάρκο Μιχαήλ Συρμά. Επίσης συνεργείο της ΔΕΠΠΑΘ επισκεύασε τους προβολείς του γηπέδου και της παιδικής χαράς.

Συνεργείο του τμήματος πρασίνου έκανε έλεγχο και στη συνέχεια έθεσε σε λειτουργία το αυτόματο πότισμα στους χώρους όπου υπάρχει.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΘ επισκεύασε διάφορες βλάβες ύδρευσης ύστερα από σχετικό αίτημα.

Έγινε καθαρισμός φρεατίων όπου υπήρχε πρόβλημα.

Εδώ και καιρό είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην αυλή του σχολείου. Συγκεκριμένα κάποιες πλάκες στην πλακόστρωτη αυλή ξεκολλήσανε καθώς επίσης και οι πλάκες των σκαλοπατιών. Ήταν επικίνδυνες για πρόκληση ατυχημάτων. Ένα μόνο μήνυμα στον αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Αποστόλου ήταν αρκετό προκειμένου να έρθει την επόμενη κιόλας μέρα με τον εργολάβο κ. Διονύση Μπαλίκα προκειμένου να δουν οι ίδιοι το πρόβλημα. Σήμερα κιόλας γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης. Τους ευχαριστώ και τους δύο θερμά για την άμεση ανταπόκριση!

Έγινε καθαρισμός του παρτεριού του σχολείου καθώς επίσης και φύτεμα λουλουδιών, εθελοντικά.

Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε το έργο στην εκκλησία. Πρόκειται για την αρμολόγηση όλου του πέτρινου τοιχίου γύρω από το Ναό. Ήταν μία πρόταση και επιθυμία του Δεσπότη μας και ο δήμος ανταποκρίθηκε καλύπτοντας όλα τα έξοδα του συγκεκριμένου έργου.

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθούμε για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville. Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία όλων των Κοινοτήτων του Δήμου.

Πριν λίγες ημέρες σας είχα ενημερώσει για εργασίες στο πλακόστρωτο της πλατείας. Λόγω όμως κάποιου προβλήματος, το συνεργείο δεν κατάφερε να έρθει. Οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 06/06 μέσα στην πλατεία και την Τρίτη στο πλακόστρωτο γύρω από την εκκλησία 07/06.

👉Σας παρακαλώ όσο μπορείτε να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή αυτή καθώς επίσης και να μην σταθμεύσετε τα οχήματά σας στο πλακόστρωτο.

Θα κάνουμε όλοι λίγο υπομονή. Ζητώ την κατανόησή σας, προκειμένου να επιδιορθωθεί η πλατεία μας και να έχουμε ένα όμορφο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Άφησα για το τέλος δύο πολύ σημαντικά θέματα για το χωριό μας.

Το πρώτο είναι το σχολείο μας και η πρόταση υποβιβασμού που είχε γίνει πριν κάποιους μήνες. Σε μία κοινή προσπάθεια Κοινότητα Περιστεράς, Κοινότητα Λειβαδίου, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με τη συμπαράσταση πολλών καταφέραμε να ΜΗΝ υποβιβαστεί τελικά το σχολείο μας. Όλη η τοπική κοινωνία και όχι μόνο αντέδρασε, ο αγώνας ήταν μεγάλος το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει!!! 

Η τελική απόφαση της  Δ/νσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι να μην υποβιβαστεί τελικά το σχολείο μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έκβαση αυτή διότι θα ήταν πάρα πολύ άδικο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο θέμα αφορά το δίκτυο ηλεκτροδότησης του χωριού μας. Τον Φεβρουάριο είχαμε το μεγάλο πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος. Είχα στείλει έγγραφο τόσο στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όσο στον ΔΕΔΔΗΕ και σε όποια άλλη υπηρεσία έχει να κάνει με την προστασία του καταναλωτή, καθώς επίσης στον Δήμαρχο και σε όλους τους βουλευτές της περιφέρειας μας οι οποίοι με τη σειρά τους πήγαν το θέμα στη Βουλή. 

Το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας ήταν να επικοινωνήσει πριν λίγες μέρες μαζί μου ο τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και μάλιστα την εβδομάδα αυτή κάναμε αυτοψία μαζί. Πριν το χειμώνα θα γίνει αλλαγή στις οδεύσεις του δικτύου μέσης τάσης προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα ηλεκτροδότησης στο μέλλον, σε κάθε περίπτωση εμφάνισης ανάλογων καιρικών συνθηκών. Οι νέες γραμμές θα είναι υπόγειες. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα λύσει τα προβλήματα που έχουμε στην ηλεκτροδότηση εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι μαθητές αυτές τις ημέρες δίνουν το δικό τους αγώνα! Καλή Επιτυχία σε όσους συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Εύχομαι να δικαιωθούν οι κόποι τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους

Θέλω επίσης να τους πω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε το τέλος ούτε ο μοναδικός στόχος, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων είναι η αρχή για νέες αποφάσεις, νέες προσπάθειες και νέες διαδρομές.



Για το κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής