Τα 8 "πρέπει" για τον Χωρισμό και πώς να τον ξεπεράσετε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 8 "πρέπει" για τον Χωρισμό και πώς να τον ξεπεράσετε




Όταν βρίσκεστε στα πρόθυρα του χωρισμού, φίλοι, οικογένεια, συνάδελφοι θα προσπαθήσoυν να σας προσφέρουν συμβουλές. Κάποιες από αυτές ζητήθηκαν, κάποιες άλλες είναι πολύ ανεπιθύμητες.
Και ενώ αυτοί οι άνθρωποι κοιτάνε συνήθως το συμφέρον σας, οι συμβουλές τους μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο λανθασμένες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν οι ειδικοί σχέσων και πολλές φορές δίνουν διαφορετικές συμβουλές.

1. Είναι εντάξει να είσαι αυτός που πονάει περισσότερο

Οι άνθρωποι βιώνουν και επεξεργάζονται τα συναισθήματα με διαφορετικό τρόπο, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσετε πώς ο πρώην σας αντέχει στην πραγματικότητα μετά τον χωρισμό, όσες φαινομενικά ανέμελες φωτογραφίες δημοσιεύει στο Instagram. Σταματήστε να παίζετε το παιχνίδι σύγκρισης και αγκαλιάστε τον εαυτό σας, όπως κι αν αισθάνεστε, ακόμα κι αν είναι δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Δεν κερδίζεις τον χωρισμό με το να είσαι αυτή που γνώρισε λιγότερη φροντίδα και προσκόλληση. Είναι εντάξει να επηρεάζεσαι από την απώλεια κάποιου που ήταν σημαντικός για σένα. Η αναγνώριση της αξίας αυτών που χάσατε στον χωρισμό, θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε, όταν είστε έτοιμοι ξανά για μια σχέση.


2. Μην ξεγελιέστε με το να τρώτε υπερβολικά και να πίνετε ή με ανούσιες αγορές

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια μεγάλη ποσότητα σοκολάτας, να παρακολουθήσετε πολύ το «Friends» και να πιείτε μερικά ποτήρια κρασιού μετά τον χωρισμό. Όλοι λαχταρούμε την άνεση και την αποστροφή της προσοχής σε δύσκολες στιγμές. Αλλά το να τρώτε, να πίνετε, να ψωνίζετε ή να βγαίνετε ραντεβού υπερβολικά και να το κάνετε για να αποφύγετε την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων συναισθημάτων, δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά σας.


3. Ξεκινήστε ένα παλιό χόμπι ή δοκιμάστε κάτι νέο που πάντα θέλατε να κάνετε.

Μετά τον χωρισμό, πιθανότατα θα βρεθείτε με επιπλέον χρόνο στα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας. Προσφερθείτε εθελοντικά σε έναν οργανισμό για τον οποίο είστε παθιασμένοι, αφιερώστε χρόνο ξανά σε ένα χόμπι που μπορεί να ξεχάσατε κατά τη διάρκεια της σχέσης ή δοκιμάστε κάτι νέο εντελώς.


4. Στηριχτείτε στο σύστημα υποστήριξής σας

Τρόπος αντιμετώπισης του χωρισμού μπορεί να είναι ένα ταξίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Απευθυνθείτε σε φίλους, μέλη της οικογένειας και έναν θεραπευτή (αν έχετε) για το τι περνάτε.

Οι φίλοι και η οικογένειά σας θέλουν να είναι εκεί για εσάς. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βγάζετε τις αρνητικές σκέψεις σας από το μυαλό σας. Όπως, επίσης, και να ακούτε σχόλια από κάποιον που εμπιστεύεστε ότι αυτό που αισθάνεστε είναι έγκυρο. Εάν αισθάνεστε κολλημένοι, δοκιμάστε να έρθετε σε επαφή με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή για μια αντικειμενική γνώμη. Κάντε ό, τι χρειάζεστε για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας, ότι είστε ένας καλός άνθρωπος που αξίζει μια καλή σχέση.


5. Σταματήστε να ακολουθείτε τον πρώην σας στα κοινωνικά μέσα και να επικοινωνείτε μέσω κειμένου ή email, τουλάχιστον προς το παρόν

Το να αποδεχτείτε ότι μια σχέση έχει τελειώσει δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν βομβαρδίζεστε με συνεχείς υπενθυμίσεις του πρώην σου, όπως μηνύματα , ιστορίες στο Insta, Snapchats και αναρτήσεις στο Facebook. Εάν δεν θέλετε να αποκλείσετε το άτομο, σκεφτείτε άλλες επιλογές, όπως η σίγαση του στο Instagram. Εξω από τα μάτια έξω από το μυαλό.

Τα smartphone και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν ευκολότερο από ποτέ να παρακολουθείτε τον πρώην σας και να τον προσεγγίζετε σε στιγμές αδυναμίας. Η παρορμητική επικοινωνία δεν αντικατοπτρίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και αυξάνει την πιθανότητα αυθόρμητων σχέσεων με τον πρώην σας, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο, όποιες θετικές αναμνήσεις και συναισθήματα παραμένουν μεταξύ σας.


6. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να κοιτάξετε τη σχέση μέσα από ροζ γυαλιά

Κανένας σύντροφος ή σχέση δεν είναι τέλειος. Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπήσατε τον πρώην σας, προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς για τα ελαττώματά του / της αντί να τα ρομαντικοποιείτε. Όσο επίπονος κι αν είναι ο χωρισμός, μπορεί να είναι απελευθερωτικό να παραδεχτείτε τους λόγους που είστε καλύτερα χωρίς τον πρώην σας.


7. Αναλάβετε την ευθύνη για το ρόλο σας στον χωρισμό

Η αναγνώριση των ελλείψεων και των ελαττωμάτων του χαρακτήρα σας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη συναισθηματική ωριμότητα. Το να μπορείτε να παραδεχτείτε τα λάθη σας, απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και ταπεινότητα, ιδιότητες που θα εξυπηρετήσουν καλά τις μελλοντικές σας σχέσεις. Μια σημαντική εξαίρεση: άτομα που τερματίζουν μια σχέση με έναν σωματικά ή συναισθηματικά καταχρηστικό σύντροφο.


8. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο και χώρο πριν ολοκληρώσετε την ομιλία

Το κλείσιμο μετά το τέλος μιας σχέσης μπορεί να είναι θεραπευτικό και να σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε αυτήν τη συζήτηση μετά τον καβγά, μην βιαστείτε. Τόσο εσείς όσο και ο πρώην σας θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από λίγο χρόνο για να προβληματιστείτε. Προτείνετε να περιμένετε από ένα μήνα έως ένα χρόνο για να κάνετε αυτήν τη συζήτηση. Όχι νωρίτερα από ένα μήνα, γιατί τα συναισθήματα και οι σκέψεις χρειάζονται χρόνο για να ξεκαθαρίσουν.

testpap.gr