Βασιλικά: Ξενάγηση στη Προϊστορική Τούμπα Αγίας Παρασκευής και τον Πύργο Πισιωνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Ξενάγηση στη Προϊστορική Τούμπα Αγίας Παρασκευής και τον Πύργο Πισιωνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας


//Ανακοίνωση της «Κοινότητας Βασιλικών»
Μια εξαιρετική ουσιώδης και μεγάλης συμμετοχής κόσμου εκδήλωση ξενάγησης πραγματοποιήθηκε χθες στη Κοινότητα Βασιλικών και συγκεκριμένα στα σημεία Προϊστορική Τούμπα Αγίας Παρασκευής Βασιλικών και Πύργος Πισιωνα.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας δράσεων και Ιστορικής Ανάδειξης της Κοινότητας Βασιλικών η οποία έχει συσταθεί το τελευταίο καιρό με σκοπό την ανάδειξη του Ιστορικού Θησαυρού των Βασιλικών. 


Παρών ήταν ο Αρχαιολόγος κ Παπαθανασίου ο οποίος στο τέλος της ξενάγησης δέχτηκε δώρο με τα τοπικά προϊόντα των Βασιλικών (κηπευτικα, κρασί, τσίπουρο, παραδοσιακά γλυκά), βιβλία των Βασιλικών και έργα τέχνης.

Στην περιήγηση βρέθηκαν ο Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων των Βασιλικών, πολίτες της Κοινότητας Βασιλικών και δημότες του Δήμου Θέρμης.