5 άγνωστες και περίεργες αλήθειες για το σεξ... Τι έδειξαν μελέτες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 άγνωστες και περίεργες αλήθειες για το σεξ... Τι έδειξαν μελέτεςΓύρω από το σεξ πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Άλλοτε κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι, άλλοτε θεωρίες και άλλοτε αλήθειες, που όμως δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πως τελικά ισχύει.Εμείς βρήκαμε πέντε αλήθειες άγνωστες σε πολύ κόσμο γύρω από το σεξ, οι οποίες προκύπτουν σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:


Με το σεξ περνάει ο πονοκέφαλος

Όλοι έχουμε πει ή έχουμε ακούσει το «έχω πονοκέφαλο» και έχει γίνει πλέον κάτι σαν… ανέκδοτο. Μάλιστα, είναι μια δικαιολογία που φαίνεται πως δεν ισχύει κιόλας, αφού σύμφωνα με μελέτες, με το σεξ ο πονοκέφαλος μπορεί να περάσει!

Συγκεκριμένα, ομάδα νευρολόγων σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας διαπίστωσε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε «μερική ή πλήρη ανακούφιση» του πόνου σε περιπτώσεις ημικρανίας ή απλού πονοκεφάλου.


Ένα μήλο την ημέρα …. μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό

Μπορεί να ξέρουμε πως «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», όμως, μπορεί να βελτιώσει και τον γυναικείο οργασμό. Ομάδα Ιταλών επιστημόνων διεξήγαγε μια μελέτη χρησιμοποιώντας μια ομάδα υγιών νέων, σεξουαλικά ενεργών γυναικών χωρίς γνωστές σεξουαλικές διαταραχές. Η μελέτη είχε ως στόχο να αποδείξει αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της καθημερινής πρόσληψης μήλου και της σεξουαλικής λειτουργίας

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τρώνε περισσότερα από ένα μήλα την ημέρα είχαν αύξηση της φυσικής λίπανσης και πιο έντονους οργασμούς.


Τα κρύα πόδια μειώνουν τις πιθανότητες να έρθετε σε οργασμό

Σε μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους «ψεύτικους» οργασμούς, οι ερευνητές έκαναν μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη: όταν έδωσαν στα ζευγάρια κάλτσες για να φορέσουν, περίπου το 80% των ζευγαριών ήταν σε θέση να επιτύχουν οργασμό σε σύγκριση με το 50% που παρέμειναν ξεκάλτσωτοι.

Ο λόγος, όπως εξηγούν, είναι ότι τα ζεστά πόδια κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται προστατευμένες στο κρεβάτι. Όταν η γυναίκα ένιωθε πιο προστατευμένη, ο οργασμός ήρθε πιο γρήγορα.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φοράτε κάλτσες στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, διότι είναι άκρως αντιαισθητικό. Φροντίστε, όμως, να έχετε ζεστά πόδια για να νιώθει καλύτερα η σύντροφό σας.


Οι άνδρες με κοιλίτσα είναι καλύτεροι εραστές

Ερευνητές του Πανεπιστημίου στο Καϊσέρι της Τουρκίας, ολοκλήρωσαν μια μελέτη η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος και των αντρικών σεξουαλικών επιδόσεων.

Για την ακρίβεια, οι άντρες με «κοιλίτσα» αντέχουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πέντε λεπτά περισσότερο σε σχέση με τους αδύνατους.


Το σεξ μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή πετυχαίνουν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης της λεγόμενης ενεργής μνήμης, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι Καναδοί επιστήμονες ρώτησαν 78 νεαρές γυναίκες (ηλικίας 28 έως 29 ετών) πόσο συχνά κάνουν σεξ και στη συνέχεια τις υπέβαλαν σε μια σειρά από τεστ μνήμης. Τα τεστ αφορούσαν την απομνημόνευση και την ανάκληση λέξεων και προσώπων ώστε να αξιολογηθεί η λειτουργία της ενεργής μνήμης τους.

Οι γυναίκες που έκαναν συχνότερα σεξ ήταν και αυτές που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ, κάτι που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται –εν μέρει τουλάχιστον– στη θετική επίδραση του σεξ στην εγκεφαλική λειτουργία.